Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Independenţa Justiţiei nu presupune lipsa dialogului instituţional

Tăriceanu: Independenţa Justiţiei nu presupune lipsa dialogului instituţional

Tăriceanu: Independenţa Justiţiei nu presupune lipsa dialogului instituţional
24 Apr 2008   •   13:53

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu au susţinut o conferinţă de presă cu ocazia prezentării bilanţului Justiţiei pe ultimele două luni. Tăriceanu a declarat că actualul ministru Cătălin Predoiu se bucură de întreaga sa încredere şi de sprijinul său. Tăriceanu a precizat că ministrul a reuşit într-un interval de timp scurt să urnească anumite proiecte şi să le continue pe cele începute de predecesorii săi.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că ?independeţa Justiţiei nu presupune absenţa dialogului social? şi că nu este mulţumit de această tăcere a magistraţilor.

"Independenţa justiţiei nu presupune absenţa dialogului instituţional, aşa cum câteodată, din păcate, presa a lăsat să se înţeleagă că ar trebui să fie. Vă spun că este greşit ca şi concepţie sau chiar unele instituţii din România au refuzat dialogul. În ultima perioadă am văzut că această atitudine s-a schimbat, s-a schimbat în sensul firesc al lucrurilor, al necesităţii dialogului între instituţii, pentru că acest dialog este necesar pentru găsirea unor soluţii la problemele cu care ne confruntăm în acest domeniu", a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu susţine un mecanism de cooperare cu Justiţia, Executivul având pe agendă nişte repere clare pe care trebuie să le atingă.

Premierul a ţinut să remarce şi implicarea pe care a avut-o Cătălin Predoiu în proiectele de modificare a Codului penal şi a celui de procedură penală.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close