Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, la Paris: Vom sprijini companiile franceze care investesc în România

Tăriceanu, la Paris: Vom sprijini companiile franceze care investesc în România

Tăriceanu, la Paris: Vom sprijini companiile franceze care investesc în România
22 Apr 2008   •   17:11

Companiile franceze care investesc în România în proiecte finanţate şi din fonduri comunitare vor fi sprijinite de partea română, în baza parteneriatului strategic încheiat între cele două ţări. Acordul a fost întărit cu ocazia vizitei premierului Călin Popescu Tăriceanu în Franţa, unde s-a întâlnit cu şeful Executivului francez, Francois Fillon.

Cei doi au decis să încurajeze participarea companiilor franceze la realizarea proiectelor comune care utilizează fonduri structurale comunitare. La finalul întrevederii, Tăriceanu a declarat că investiţii pot fi realizate în industria constructoare de automobile, agricultură, energie, transporturi, sectorul aeronautic.

De cealaltă parte, premierul francez a reiterat susţinerea pe care ţara sa o acordă României, reamintind că Franţa este al treilea investitor străin în România. Cu această ocazie, Tăriceanu şi Fillon au semnat un acord de colaborare în domeniul administraţiei publice, apărării civile, protecţiei mediului şi în sectorul energetic.

Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa a fost semnat în februarie, de preşedintele Traian Băsescu şi de liderul de la Elysee, Nicolas Sarkozy. Încă de la vizita preşedintelui francez în România, Băsescu a anunţat că foaia de parcurs pentru aplicarea acestui parteneriat va fi discutată de guvernele celor două state semnatare.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close