Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Macedonia va avea sprijinul României, după rezolvarea problemei cu Grecia

Tăriceanu: Macedonia va avea sprijinul României, după rezolvarea problemei cu Grecia

Tăriceanu: Macedonia va avea sprijinul României, după rezolvarea problemei cu Grecia
03 Apr 2008   •   17:13

?Lărgirea NATO este unul dintre rezultatele majore ale summitului, pentru că acest avans este soluţia pentru crearea unei Europe unite şi sigure?, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a felicitat Albania şi Croaţia pentru invitaţia pe care au primit-o de aderare, precizând că România a fost una dintre ţările care au sprijinit luarea acestei decizii. În ceea ce priveşte situaţia Macedoniei, Tăriceanu a declarat că în acest caz nu este o problemă de fond, ci doar o neînţelegere cu Grecia.

Şeful Executivului a reiterat sprijinul României în eforturile de aderare la NATO a Macedoniei, precizând că invitaţia oficială va veni imediat după rezolvarea diferendului cu Grecia. "Este doar o chestiune de timp", a conchis Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a vorbit şi despre trupele suplimentare pe care ţara noastră le va trimite în Afganistan. Tăriceanu a precizat însă că un sprijin militar asemenea celui acordat de România ar trebui să vină şi din partea altor membri NATO. ?Avem în această privinţă o disponibilitate de o companie, dar dorim ca o contribuţie crescută a României să fie acompaniată de o măsură similară din partea celorlalte state membre NATO?.

ASCULTAŢI DECLARAŢIILE PREMIERULUI TĂRICEANU

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close