Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, nemulţumit de închiderea aeroporturilor în timpul summit-ului NATO

Tăriceanu, nemulţumit de închiderea aeroporturilor în timpul summit-ului NATO

Tăriceanu, nemulţumit de închiderea aeroporturilor în timpul summit-ului NATO
20 Feb 2008   •   14:12

Premierul Tăriceanu i-a cerut lui Antonel Tănase, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, ca avioanele diplomatice să fie direcţionate pe aeroportul Băneasa în timpul summit-ului NATO. O altă variantă pentru a nu perturba traficul aerian ar putea fi menţinerea unei piste libere la Aeroportul Otopeni pentru aterizarea acestor aeronave.

"Premierul a fost nemulţumit de propunerea ca Aeroportul Otopeni să fie închis şi a cerut secretarului de stat, prezent la şedinţa de miercuri a Guvernului, să găsească alte variante, precum menţinerea unei piste la Otopeni doar pentru curse diplomatice. Primul-ministru a arătat că dacă Aeroportul Otopeni nu poate fi menţinut deschis în aceste condiţii şi pentru zboruri comerciale, să fie luată în calcul posiblitatea direcţionării aeronavelor oficiale spre Aeroportul Băneasa ", au declarat surse ministeriale citate de Mediafax.

De asemenea, Premierul a cerut reanalizarea propunerii ca salariaţii bucureşteni din sectorul public să aibă zile libere în timpul summit-ului NATO, propunând şi varianta de lucru ?o zi da, una nu?, pentru a nu perturba programul cu publicul. Tăriceanu consideră util un apel către bucureşteni pentru a nu circula cu maşinile în aceeşi perioadă, 2-4 aprilie.

Bucureştiul va fi un oraş închis în cele trei zile ale summit-ului de la Bucureşti fiind restricţii de circulaţie şi pe DN1, conform lui Antonel Tănase. Summit-ul NATO, unul dintre cele mai mari evenimente politice ale anului 2008, va reuni la Bucureşti, în perioada 2-4 aprilie, 26 de lideri ai ţărilor aliate, în centrul de conferinţe al Palatului Parlamentului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close