Antena 3 Actualitate Tăriceanu: Nu mi-a venit să cred când am văzut mulţi tineri susţinând binomul Coldea şi Codruţa

Tăriceanu: Nu mi-a venit să cred când am văzut mulţi tineri susţinând binomul Coldea şi Codruţa

22 Apr 2017   •   13:07
Tăriceanu: Nu mi-a venit să cred când am văzut mulţi tineri susţinând binomul Coldea şi Codruţa
Sursa foto: foto: Agerpres

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat sâmbătă că a constatat "cu stupoare" că mulţi tineri au fost folosiţi ca "masă de manevră", pentru că nu au trăit "experienţa traumatizantă a comunismului".

"Având avantajul vârstei, îmi amintesc că în anii '90 tinerii erau cuprinşi de o atitudine feroce împotriva binomului din perioada comunistă Ceauşescu şi Lenuţa. Acum am văzut cu stupoare, nu mi-a venit să cred când am văzut mulţi tineri susţinând binomul Coldea şi Codruţa. Ei nu înţeleg, din păcate, aceşti tineri, pericolul încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, pentru că, spre deosebire de tinerii anilor ' 90, nu au trăit experienţa traumatizantă a comunismului. Din păcate, avem şi noi vina noastră pentru această stare de fapt. Nu am găsit metodele de a comunica eficient cu noua generaţie de tineri şi am lăsat ca dezamăgirea lor să fie manipulată şi manevrată de oameni fără scrupule. Şi i-au folosit pe aceşti tineri ca masă de manevră", a afirmat Tăriceanu, la Congresul ALDE.

El a spus, totodată, că o serie de instituţii care aveau ca atribuţie lupta împotriva corupţiei au ajuns să fie afectate de "corupţia de putere".

"Luptând de zor împotriva corupţiei, depăşind chiar planul, o serie de instituţii chemate să combată acest flagel au ajuns să fie ele însele cuprinse de un virus extrem de periculos pentru democraţie şi anume corupţia de putere. Aud în ultimul timp tot mai des o vorbă: statul suntem noi. Eu vreau să vă spun clar şi răspicat: noi nu poate însemna decât cetăţenii şi reprezentanţii acestora aleşi prin vot. Statul suntem noi nu trebuie să însemne o mână de oameni fără legitimitate democratică care decid la şpriţ rezultatul alegerilor şi care cenzurează deciziile politice, sociale sau economice. Viitorul României depinde de forţa noastră de a întări democraţia, de a avea instituţii puternice şi lideri aleşi prin vot democratic", a punctat Tăriceanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close