Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu promite: Până la 1 decembrie, sinistraţii vor avea case noi

Tăriceanu promite: Până la 1 decembrie, sinistraţii vor avea case noi

Tăriceanu promite: Până la 1 decembrie, sinistraţii vor avea case noi
01 Aug 2008   •   19:35

Hidrologii au prelungit codul roşu pe Prut, în sectorul sectorul Stânca-Costeşti până la Trifeşti, până sâmbătă la ora 16:00. În celelalte zone lovite de inundaţii, sinistraţii îşi fac griji pentru ziua de mâine. Autorităţile au anunţat că vor ajuta la reconstrucţia locuinţelor cu materiale şi, în cazul bătrânilor, cu forţă de muncă. Până la 1 decembrie, toate casele ar trebui să fie gata.

Numărul persoanelor evacuate din judeţele inundate a scăzut la 4.000, majoritatea din judeţul Iaşi. În urma inundaţiilor, 498 de case au fost distruse complet, iar alte 2.800 de locuinţe au fost afectate de ape. Deşi urgia a trecut, autorităţile rămân vigilente în localităţile aflate de-a lungul Prutului.



Premierul a mers vineri în zonele afectate de inundaţii. Primirea de care a avut parte nu a fost deloc cordială. Încolţit, premierul a fost nevoit să la promită oamenilor că locuinţele distruse vor fi ridicate la loc înainte de decembrie. Materialele de construcţii urmează să fie distribuite prin intermediul celor 6 prefecturi ale judeţelor afectate de inundaţii. În paralel, în fiecare dintre aceste zone a început evaluarea pagubelor produse de ape.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close