Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu şi Berlusconi au discutat telefonic despre infractorii români din Italia

Tăriceanu şi Berlusconi au discutat telefonic despre infractorii români din Italia

Tăriceanu şi Berlusconi au discutat telefonic despre infractorii români din Italia
25 Apr 2008   •   16:15

Premierul Tăriceanu şi viitorul prim-ministru italian Silvio Berlusconi se vor întâlni imediat după ce politicianul italian va fi învestit în funcţie, ca să discute problemele infracţiunilor comise de români în Italia. Până atunci, însă, Tăriceanu şi Berlusconi au avut deja, în cursul zilei de astăzi, o discuţie telefonică.

Conform unui comunicat al Guvernului român, cei doi oficiali au fost de acord că infracţiunile comise de unii cetăţeni români în Italia nu trebuie să influenţeze întreaga comunitate românească.

?În cursul convorbirii au fost reafirmate calitatea deosebită a relaţiilor dintre România şi Italia şi preocuparea comună pentru a promova în continuare aceste relaţii, inclusiv din perspectiva prezenţei comunităţii româneşti din Italia. A fost menţionată problema recentelor acte comise de cetăţeni români pe teritoriul italian, ambii lideri fiind de acord că percepţia publică datorată acestora nu trebuie să afecteze cetăţenii români sau relaţiile bilaterale?, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Mai mulţi politicieni italieni, printre care şi Silvio Berlusconi, au declarat, recent, că ar dori reintroducerea vizelor pentru români. Problema impunerii vizelor pentru românii din Italia s-a pus prima dată anul trecut, în contextul crizei generate de cazul Romulus Mailat.

Tăriceanu a declarat, joi, că nu va comenta propunerea unor politicieni italieni ?încălziţi sau rămaşi cu temperatura înaltă de la alegeri? privind reintroducerea vizelor pentru cetăţenii români, în lipsa unei poziţii oficiale a Guvernului de la Roma pe această temă.

Caracterul electoral al acestor măsuri a fost comentat şi de Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, care s-a declarat împotriva introducerii vizelor de Italia pentru cetăţenii români care calatoresc în această ţară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close