Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu şi miniştrii s-au deplasat la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu metroul(VIDEO)

Tăriceanu şi miniştrii s-au deplasat la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu metroul(VIDEO)

Tăriceanu şi miniştrii s-au deplasat la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu metroul<font color=red>(VIDEO)</font>
05 Iun 2008   •   07:57

Ziua Mediului este marcată joi şi în România. Seara, de la ora 21.00, în 20 de oraşe se va stinge lumina timp de o oră. Este un gest simbolic, care are ca scop sensibilizarea opiniei publice faţă de problemele de mediu. Patru miniştri, în frunte cu şeful Executivului, premierul Călin Popescu Tăriceanu, au dorit să dea ei înşişi un exemplu şi au mers la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu metroul!

Au lasat maşinile acasă ca să polueze mai puţin, dar au dat de altele: praful şi fumătorii. În cazul premierului Tăriceanu, planul iniţial era să meargă pe jos, însă a renunţat la această idee în favoarea bicicletei. ?Din copilărie mi-am dorit o bicicletă?, a explicat premierul pasiunea pentru aceasta. Întrebat dacă şi soţia sa îi va urma îndemnul, Tăriceanu a precizat: ?soţia mai are nişte obligaţii, să îl ducă pe băiat la şcoală, şi merge cu maşina?.

Un premier pe două roţi


Primul ministru a făcut de acasă, de pe Calea Plevnei, şi până la Palatul Victoria doar zece minute, iar exemplul său a fost urmat şi de purtătorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spătaru, care a venit la serviciu cu metroul. La acelaşi mijloc de transport a recurs şi ministrul Transporturilor. Ludovic Orban s-a urcat în metrou de la staţia Costin Georgian, la ora 8.20 şi a ajuns la Gara de Nord la ora 9.00. Plimbarea ministrului i-a mirat pe călători. ?E foarte bine cu metroul. E un mijloc de transport rapid şi confortabil mai ales dacă prinzi loc jos. E un mijloc civilizat şi vă spun asta după ce am văzut şi în alte ţări cum e?, a declarat Orban.

Ministrul Mediului, Attila Korodi a mers pe bicicletă, asemeni premierului, în timp ce ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu a ales varianta ?pe jos?. Deşi a mărşăluit, Teodor Meleşcanu a avut ceva probleme. ?Am făcut 30 de minute până la serviciu, dar am două probleme: praful foarte mare şi crengile foarte joase?, a spus el.

Miniştrii ecologişti


Nici Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, nu a vrut să ignore îndemnul premierului şi a lăsat maşina acasă. Cu diplomatul în mână şi la costum, ministrul a luat-o la pas pe străduţele Capitalei. ?Pe picioare fac 15-20 de minute în funcţie de ritm şi de semafoare. Azi, le-am prins pe toate. Uitaţi-vă! Pe toate!?, a declarat ministrul Sănătăţii, care nu s-a putut abţine să nu dea şi câteva sfaturi din mers unei persoane care fuma în faţa unui magazin. ?Nu mai fumaţi de dimineaţă! Vă face rău?, a declarat Nicolăescu.

Ziua Mediului este sărbătorită în întreaga lume, pe data de 5 iunie. Startul campaniei ?Stinge Lumina ca să protejezi planeta? va fi dat de Attila Korodi, iar printre instituţiile care vor rămâne în întuneric timp de o oră se află şi Palatul Parlamentului.

Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close