Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: ţuica nu e mai prejos decât whisky-ul

Tăriceanu: ţuica nu e mai prejos decât whisky-ul

Tăriceanu: ţuica nu e mai prejos decât whisky-ul
28 Sep 2007   •   15:14

Premierul Tăriceanu a susţinut, vineri, necesitatea ca viitorii reprezentanţi ai României în Parlamentul European să promoveze tradiţiile şi produsele româneşti. În acest context, şeful Executivului a apreciat, cu prilejul vizitei efectuate la Expoziţia de bunuri de larg consum produse în Maramureş - "Rivulus dominarum" - de la Baia Mare, că băuturile tradiţionale româneşti, precum ţuica sau palinca, nu sunt cu nimic mai prejos decât whisky-ul.

Primit cu palincă şi slănină în capitala Maramureşului, primul-ministru a mărturisit că este un adept al produselor tradiţionale româneşti. ?Îmi face plăcere să încep masa cu o ţuică bună, să mănânc o pâine gustoasă, să mănânc slănină cu o ceapă. Oamenii trebuie să capete conştiinţa faptului că, sigur, poate să ne placă şi whiskyul, dar cred că băutura noastră naţională nu are de ce să se simtă în inferioritate faţă de whisky?, a declarat primul-ministru, arătând că telemea sau roşii precum cele din România nu se întâlnesc peste tot.

Primul-ministru a fost invitat de mai toţi artizanii locali să guste câte o palincă, fiind nevoit, la un moment dat, să refuze şi să se oprească îndelung, în schimb, la un stand de ceramică tradiţională.

Călin Popescu-Tăriceanu a cumpărat cu acest prilej două străchini tradiţionale pictate de mână, una dintre ele reprezentând arborele vieţii. Şeful Executivului a mărturisit că are de gând să înceapă o colecţie de artă tradiţională românească. Pentru colecţia sa, meşterii populari i-au oferit în dar o ploscă, cu inscripţia ?Bea cu ocala să-ţi treacă boala şi cu ploschiţa să-ţi udă guriţa!?

Premierului i-a mai fost oferită, de asemenea, o mică traistă de lână, despre care a spus că i-o va dărui fiului său cel mic. Deşi târgul are ca tematică arta tradiţională, printre expozanţi, premierul a putut sta de vorbă şi cu reprezentanţii diferitelor fonduri de pensii şi a arătat că i-ar fi plăcut şi lui să poată opta pentru unul dintre fonduri.

Rompres

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close