Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Am luat decizia de a retrage OUG pe justiţie

Tăriceanu: Am luat decizia de a retrage OUG pe justiţie

Tăriceanu: Am luat decizia de a retrage OUG pe justiţie
04 Feb 2017   •   20:46

Coaliţia de guvernare a luat decizia de a retrage OUG de modificare a Codurilor penale, a anunţat sâmbătă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.

"Am luat această decizie - să retragem ordonanţa, să o abrogăm, pentru că nu avem nimic de ascuns, nu are o dedicaţie pentru cineva, niciunul dintre noi nu beneficiază de această ordonanţă şi ca oamenii să înţeleagă în final că nu acesta a fost scopul nostru - de a ne apăra cumva de justiţie. (...) Sunt o serie de semnale care pe mine mă îngrijorează", a anunţat Tăriceanu, într-o emisiune TV.

Potrivit acestuia, există în prezent o situaţie extrem de tensionată.

"Suntem cu toţii martorii unei situaţii extrem de tensionate, cu zeci de mii de oameni care sunt în stradă, manifestează. Dar, în acelaşi timp, dincolo de respectul pe care îl port dreptului la libera exprimare, asist, ca şi alţii, la o uriaşă campanie de dezinformare. Această campanie de dezinformare, bine dusă, la care au contribuit foarte mulţi, i-a făcut pe cei care sunt în stradă de bună credinţă să considere că această ordonanţă mult-discutată, şi pentru care s-a cerut abrogarea ei, are de fapt nişte scopuri bine definite - şi anume de a-i apăra în faţa legii pe cei care sunt corupţi. (...) Oamenii au căpătat convingerea că Guvernul, dacă a dat această ordonanţă, e ceva în neregulă. Nu ştiu ce înseamnă miezul nopţii pentru unii sau alţii", a arătat Tăriceanu.

În opinia sa, "această manipulare a prins" şi, totodată, discuţiile avute cu partenerii de coaliţie au ridicat "un mare semn de întrebare".

"În discuţiile avute în ultimele două-trei zile cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele PSD, cu premierul Grindeanu faţă de situaţia creată în ţară, a ridicat un mare semn de întrebare - pe de o parte, ordonanţa este constituţională, este legală, nu vizează vreo anumită persoană, nu este dată cu dedicaţie, aşa cum s-a spus, vine să corecteze anumite lucruri cerute în mod special de Curtea Constituţională care sunt obligatorii. În fine, toată baza este corectă. Pe de altă parte, e o situaţie care s-a inflamat din ce în ce mai mult, o percepţie care s-a instalat (...) şi ne-am pus problema ce facem? Ajungem să avem o ţară divizată, o ţară care este măcinată de tensiuni, care este măcinată de conflicte, un preşedinte care din păcate alimentează aceste conflicte... Şi, noi, totuşi, avem o responsabilitate faţă de faptul că românii ne-au încredinţat totuşi conducerea acestei ţări, la nivelul Parlamentului şi la nivelul Executivului. Totdeauna înţeleptul cedează", a argumentat preşedintele Senatului.

El a avut un mesaj pentru susţinătorii coaliţiei PSD-ALDE: "Nu e vorba de a ceda în fata unui adversar, este vorba de a avea înţelepciunea să ne gândim la interesul ţării, la interesul major al României şi tocmai pentru că această ordonanţă nu are niciun fel de ascunzişuri, nu are niciun fel de dedicaţie specială, am stat şi ne-am gândit dacă asta este problema, că aşa se percepe, de ce să nu arătăm că putem să o retragem, pentru că nu avem noi niciun fel de interes personal"

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close