Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu vs. Băsescu pe taxa auto

Tăriceanu vs. Băsescu pe taxa auto

Tăriceanu vs. Băsescu pe taxa auto
26 Mar 2007   •   10:32

Preşedintele Băsescu îl contrează din nou pe Călin Popescu Tăriceanu pe tema taxei auto. Primarii nu trebuie să reducă taxele locale, dacă premierul ţine cu dinţii de taxa de primă înmatriculare, a declarat şeful statului la adunarea Asociaţiei Oraşelor din România. Premierul Tăriceanu declara, la aceeaşi întâlnire, că nu are de gând să renunţe la taxa de primă înmatriculare şi, mai mult, le recomandase aleşilor să reducă taxele locale.

Băsescu a declarat în faţa aleşilor locali că şi el a introdus taxe când era primar. Şeful statului a dat de înţeles că propunerea premierului, de reducere a impozitelor locale, ar fi pură demagogie. Cu numai câteva zeci de minute înainte de discursul preşedintelui, premierul Tăriceanu susţinea în faţa primarilor exact contrariul. Primul ministru le propunea reducerea impozitelor şi susţinea menţinerea taxei de primă înmatriculare, pe motiv că aceasta nu este doar o măsură de protecţie a mediului, ci va avea ca efect şi păstrarea a zeci de mii de locuri de muncă din industria auto.

Contrar obiceiului, preşedintele executiv al democraţilor, Adriean Videanu, a precizat că PD va susţine taxa pentru primă înmatriculare, arătându-se astfel de acord cu Tăriceanu şi împotriva lui Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close