Antena 3 CNN Actualitate Tarifele din cimitire şi crematorii se vor majora

Tarifele din cimitire şi crematorii se vor majora

Tarifele din cimitire şi crematorii se vor majora
26 Mar 2008   •   10:17

Curtea de Conturi majorează tarifele din cimitire, dar şi din crematoriile umane. Hotărârea a fost luată de Consiliul Genaral al Capitalei, din cauza creşterii ratei inflaţiei. Astfel, întreţinerea anuală a unui mormânt va costa cu 33 la sută mai mult ca până acum. Cât priveşte mormintele aflate în concesionare, Administraţia Cimitirelor a obţinut prin judecată dreptul de a nu mai plăti TVA.

Astfel, tariful anual de întreţinere pentru trei metri pătraţi într-un cimitir din categoria I, cum este Bellu, va creşte de la 33 lei la 44 de lei. Bucureştenii vor plăti mai mult şi pentru îngrijirea unui loc într-un cimitir de categorie inferioară. Potrivit noilor indexări, cei care deţin în proprietate un mormânt într-un cimitir din categoria a II-a şi a III-a vor plăti 20 lei, cu 5 lei mai mult decât până acum. Pentru un loc de veci dintr-un cimitir din categoria a IV-a se va plăti 9 lei, în loc de 6 lei cât era până acum.

Şi cei care deţin urne în crematorii vor plăti o taxă majorarată de 8 lei . Cât priveşte tariful pentru accesul mijoacelor auto şi utilajelor în cimitire, aceasta diferă după tonaj. Astfel, taxa pentru autoturismele mici este între 0,5 şi 0,7 RON pe oră şi între 2 şi 2,7 RON pe oră pentru utilaje şi maşinile sub cinci tone.

Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close