Antena 3 CNN Actualitate Tarifele la cazare pe litoral, în viitorul sezon, ar putea fi micşorate cu 10%

Tarifele la cazare pe litoral, în viitorul sezon, ar putea fi micşorate cu 10%

Tarifele la cazare pe litoral, în viitorul sezon, ar putea fi micşorate cu 10%
16 Sep 2008   •   16:39

Secretarul de stat în Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Lucia Morariu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută în staţiunea Mamaia, că tarifele la cazare în viitorul sezon ar putea rămâne neschimbate sau chiar ar putea să fie micşorate cu 5-10 % comparativ cu cele practicate în această vară. "Din informaţiile pe care le avem până în acest moment ne confruntăm cu o situaţie de menţinere a tarifelor, iar în unele cazuri ne aşteptăm la scăderi până la 5-10 la sută faţă de acest an", a afirmat Lucia Morariu, citată de Mediafax.

Conform Luciei Morariu s-a ajuns la această situaţie deoarece hotelierii au decis să prelungească sezonul şi astfel pot practica tarife mai mici la cazare decât atunci când unităţile hoteliere erau deschise numai trei luni pe an.

Tot din sezonul viitor, hotelierii şi-au manifestat intenţia de a dezvolta servicii all-inclusiv, deoarece acesta este solicitat de turiştii străini şi a început să fie preferat şi de turiştii români. În acest sezon, zece hoteluri de pe litoral au oferit servicii all-inclusive şi este posibil ca numărul lor să fie mai mare în vara lui 2009.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close