Antena 3 CNN Actualitate Tatăl a doi băieţi gemeni, răniţi la Maternitatea Giuleşti, povesteşte calvarul prin care trece (VIDEO)

Tatăl a doi băieţi gemeni, răniţi la Maternitatea Giuleşti, povesteşte calvarul prin care trece (VIDEO)

Tatăl a doi băieţi gemeni, răniţi la Maternitatea Giuleşti, povesteşte calvarul prin care trece (VIDEO)
07 Sep 2010   •   20:14

 

Supravieţuitorii. Aşa pot fi numiţi cei şase nou-născuţi scăpaţi din Infernul de la Giuleşti. De o lună, bebeluşii se încrâncenează să trăiască deşi fiecare este o mână de om. Sunt vegheaţi, zi şi noapte, de părinţii lor pentru care spitalul Grigore Alexandrescu a devenit casa lor. Tatăl a doi băieţi gemeni, răniţi în incendiu, a acceptat să povestească, în exclusivitate pentru Observator, cum se vede acum viaţa prin ochii unui părinte cu bebeluşi răniţi.

?E cumplit să nu ştii despre copii tăi, dacă mai trăiesc sau nu! E cumplit!?, a declarat Marian Săndulescu, tatăl gemenilor răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Marian are 29 de ani. Pe 15 august a devenit cel mai fericit bărbat din lume. Soţia lui a născut gemeni - cel mare Radu a avut puţin peste două kilograme, mezinul, Ştefan, un kilogram 700. A doua zi, Marian a coborât din rai in iad.

?Cu puţin timp după producerii incendiului am fost anunţat de soţie că cei doi copii se aflau în salon, nu ştia dacă mai sunt în viaţă fiind fum foarte gros şi temperatura extrem de mare. (...) Nu ştiam efectiv dacă copii mai trăiesc, doar soţia ştiam că a reuşit să iasă din acel calvar care a fost acolo. Toată lumea era bulversată. Fiecare încerca să afle câte ceva despre copii. Era un haos total?, povesteşte Marian Săndulescu.

?Seara târziu, după cinci-şase ore am aflat că trăiesc şi am aflat că au fost identificaţi după brăţările de la mână. Atât am aflat în primele momente că sunt in viaţă ceea ce ne-a o speranţă, o primă speranţă?, a spus tatăl gemenilor.

După 5 zile medicii le-au dat voie să-i vadă. De atunci, în fiecare zi, duc o luptă. Marian nu vrea să reproşeze nimănui nimic. Nu este momentul să se caute vinovaţii. Îşi întoarce în fiecare zi ochii către cer şi se roagă ca cineva să le dea băieţilor lui şansa de viaţă.

?Vreau să mulţumesc din tot sufletul celor care s-au implicat în salvarea copiilor. Atât pompierilor, echipajelor SMURD, ulterior medicilor care i-au prelaut. Atât din prtea mea cât şi a soţiei. Vă mulţumim din suflet?, a mai spus tatăl gemenilor răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Observator

 

 

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close