Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: 'Încă nu am trecut de vârful pandemiei în România'

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: 'Încă nu am trecut de vârful pandemiei în România'

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că ritmul îmbolnăvirilor la nivel naţional este unul care se menţine constant, în jurul a 300 de noi cazuri zilnic, însă România nu a depăşit vârful pandemiei provocate de SARS-CoV-2.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: 'Încă nu am trecut de vârful pandemiei în România'
Sursa foto: Hepta
07 Mai 2020   •   22:03

"Este un ritm care se menţine de o săptămână. (...) Mizăm în continuare pe aceeaşi respectare a distanţării sociale, dar mai ales a regulilor de igienă. Ritmul pe care îl avem în acest moment este un ritm stabil, dar trebuie să urmărim focarele care se nasc în acest moment. (...) Rămâne ca evaluarea din această săptămână a INSP şi a Ministerului Sănătăţii să ne redea o imagine a stării în care ne aflăm”, a declarat Nelu Tătaru, joi seară, la B1 Tv. 

Acesta a mărturisit că sunt focare în căminele de vârstnici, dar şi în rândul cadrelor medicale, dar că prin anchete epidemiologice "bine făcute” acestea pot fi ţinute sub control..

"Avem un moment pe care trebuie să-l gestionăm, încă nu am trecut de vârful pandemiei în România”

Ministrul Sănătăţii a adăugat că la fiecare 14 zile se va face o nouă evaluare a situaţiei epidemiologice. 

Nelu Tătaru a afirmat, referindu-se la posibilitatea românilor de a pleca în vacanţă în această vară, că "într-o primă fază a relaxării după 15 mai nu discutăm de restaurante”

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close