Antena 3 Actualitate Taxa despre care nimeni nu vorbește! Cum se impozitează pensia la încasarea ei

Taxa despre care nimeni nu vorbește! Cum se impozitează pensia la încasarea ei

30 Mai 2018   •   17:12
Taxa despre care nimeni nu vorbește! Cum se impozitează pensia la încasarea ei

În afara comisioanelor stabilite de legea pensiilor private obligatorii Pilon II, de 2,5% pe an din totalul contribuţiilor plătite şi 0,05% pe lună din activul net total al fondului, pensia aferentă Pilonului II mai este grevată şi de alte taxe

Mai precis, la expirarea perioadei de contribuţii, în momentul acordării pensiei propriu-zise, statul percepe impozitul pe venit de 10% din întreaga sumă. Din fericire, din acest an, nu se mai percepe şi CASS, informează economica.net, citat de Bugetul.ro.

În ultimii 10 ani, unii dintre participanţii care au optat pentru Pilonul II de pensii private au atins vârsta pensionării şi au trebuit să-şi încaseze şi pensia privată obligatorie, chiar dacă deocamdată nu avem o lege de distribuţie a pensiilor private obligatorii Pilon II.

În alte cazuri, în care pensia din Pilonul II a trebuit să fie încasată mai devreme de atingerea vârstei de pensionare, a fost vorba despre deces sau invaliditate permanentă a contributorului în sistemul privat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close