Antena 3 CNN Actualitate Taximetriştii din Bucureşti au intrat în a treia zi de protest

Taximetriştii din Bucureşti au intrat în a treia zi de protest

Taximetriştii din Bucureşti au intrat în a treia zi de protest
10 Apr 2008   •   08:18

Taximetriştii din Capitală au intrat în a treia zi de protest. În jur de 70 de şoferi fac de miercuri seară greva foamei, în faţa Primăriei Generale. Ei spun că au ales această formă de protest pentru că edilii continuă să îi ignore şi nu modifică legea taximetriei. Sătui de promisiunile autorităţilor, greviştii susţin că sunt hotărâţi să rămână în faţa Primăriei, până când le vor fi soluţionate cererile. Protestatarii cer primăriei să le acorde autorizaţiile rămase de la firmele care lucrau cu parc închiriat de maşini, dar care nu au reuşit să-şi cumpere propriile autoturisme până la data prevăzută de lege.

Potrivit vechii legi a taximetriei, firmele de specialitate nu aveau voie să lucreze cu maşini închiriate de la şoferii fără autorizaţie. La întâlnirea cu taximetriştii, primarul Adriean Videanu le-a spus acestora că nu poate face nimic pentru a-i ajuta.

Unii şoferi şi-au petrecut noaptea în aer liber, iar alţii în maşini. Protestul a început de marţi, când aproximativ 120 de taximetrişti s-au adunat în faţa Primăriei Capitalei, cerând din nou modificarea Legii taximetriei. Ei cer municipalităţii să trimită Ministerului Internelor o adresă prin care să solicite adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a legii.

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close