Antena 3 CNN Actualitate Taximetriştii independenţi au protestat în centrul Capitalei

Taximetriştii independenţi au protestat în centrul Capitalei

Taximetriştii independenţi au protestat în centrul Capitalei
25 Apr 2008   •   08:56

Taximetriştii independenţi au ieşit din nou în stradă. Ei au protestat în Piaţa Constituţiei. De acolo ar fi trebuit să plece în marş prin centrul Capitalei, însă acesta nu a fost autorizat de Primărie. Liderii taximetriştilor independenţi au propus să plece în marş şi să plătească o eventuală amendă pentru protestul lor, dar s-au mulţumit cu depunerea unui memoriu la Guvern.

Taximetriştii independenţi s-au adunat în centrul Capitalei pentru a protesta faţă de modificările aduse legii taximetriei. Ei vor să le fie recunoscute investiţiile şi să li se autorizeze autoturismul, nu proprietarul.

Liderul Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independeţi spunea că principalul obiectiv al protestelor este disociarea serviciului de taxi de cel public de transport. Taximetrişti speră să îşi atingă scopul cu orice preţ.

Taximetriştii recunosc că au existat probleme cu organizarea marşului de protest. Liderul sindical spune că s-a întâlnit timp de 3 zile la rând cu comisiile însprcinate cu organizarea acestui marş.

"Domnul Tăriceanu crede că protestul se desfăşoară ţipând într-un ţarc", a declarat Ion Stăvilaru, lider sindical al Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independenţi.

Asociaţia Naţionala a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi anunţase că va organiza un amplu miting de protest în Bucureşti şi la începutul lunii aprilie.

La mitingul, care a fost în cele din urmă anulat, ar fi trebuit să fie prezente 25 de filiale din ţară şi un număr de peste 6.000 de taxiuri, prilej cu care s-ar fi solicitat anularea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.153/2007 privind modificarea legii nr.265/2007, care ar crea "haos în activitatea de taximetrie".

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close