Antena 3 CNN Actualitate Ţebea. Comemorarea a 135 de ani de la moartea lui Avram Iancu

Ţebea. Comemorarea a 135 de ani de la moartea lui Avram Iancu

Ţebea. Comemorarea a 135 de ani de la moartea lui Avram Iancu
09 Sep 2007   •   20:00

La împlinirea a 135 de ani de la moartea lui Avram Iancu au venit mai puţini politicieni la Ţebea. Anul acesta agitaţia a fost mai mică. Probabil şi din cauza marilor absenţi - Traian Băsescu, Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor. În schimb, cei care au venit, au continuat să-şi promoveze temele politice. Totul pentru a câştiga un capital electoral cât mai mare. Ploaia care a început să cadă de dimineaţă i-a pus în încurcătură pe politicieni, dar şi pe cei din public. Când numărul celor prezenţi a fost destul de mare, a început şi ceremonia depunerii de coroane.

După slujba religioasă a venit rândul politicienilor. Unii au atacat adversarii politici, alţii au vrut să arate cât de bine ştiu istorie. Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a schimbat în ultimul moment discursul pregătit la Bucureşti pentru a citi Testamentul lui Avram Iancu dintr-o publicaţie locală. În timupl slujbei, însă, ministrul a preferat să citească presa.

După ceremoniile oficiale, a avut loc defilarea gărzii de onoare, iar pe scena de lângă Pantheon a fost organizat un spectacol folcloric de la care nu a lipsit, ca de obicei, Nicolae Furdui Iancu.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close