Antena 3 CNN Actualitate Telenovelă terminată cu o biserică incendiată, adulter şi o condamnare, într-un sat din Neamț

Telenovelă terminată cu o biserică incendiată, adulter şi o condamnare, într-un sat din Neamț

O întâmplare din judeţul Neamţ pare desprinsă din telenovelele sud-americane. O femeie a dat foc unei biserici şi a încercat să arunce vina pe amantul ei. Totul, în speranţa că bărbatul va ajunge la închisoare, iar concubinul o va primi înapoi. Procurorilor le-a luat câteva luni pentru a desluşi intriga, însă în cele din urmă, au dovedit vina femeii şi au obţinut condamnarea ei în instanţă.

Telenovelă terminată cu o biserică incendiată, adulter şi o condamnare, într-un sat din Neamț
de Cristi Popovici    |    18 Sep 2020   •   13:45

Povestea din satul Valea Seacă, judeţul Neam, a început în luna martie a acestui an, când casa praznicală a bisericii a fost incendiată intenţionat. Au ars, la acel moment, 500 de metri pătraţi de acoperiş, flăcările distrugând şi camera centralei termice. 

Poliţiştii au găsit pe scările bisericii un bilet care-i ducea la un bărbat din sat. Doar că lângă bilet, cea care de fapt a pus focul, o femeie de 39 de ani, şi-a uitat şi buletinul. Luată la întrebări, a inventat un scenariu astfel încât vinovat să pară amantul ei.

După săptămâni întregi, poliţiştii au reuşti să dovedească vina femeii, iar procurorii au trimis-o în judecată pentru distrugerea bisericii.

În timpul anchetei, femeia a recunoscut că a dat foc acoperişului de la casa praznicală şi a încercat să arunce vina pe amantul ei, în speranţa că bărbatul va ajunge la închisoare şi ea se va putea întoarce la concubinul ei, care o izgonise de acasă, pentru infidelitate.

Planul a mers prost încă de la început, de când şi-a uitat buletinul la locul incendiului. Aşa că, în loc să meargă amantul la închisoare, va merge ea.

Judecătorii au condamnat-o, zilele trecute, la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Potrivit stiri-neamt.ro, ea va trebui să plătească şi 300.000 de lei, pagube provocate la biserică.

×
Subiecte în articol: Neamţ
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close