Antena 3 CNN Actualitate Cursuri la televizor, TelVerde şi formarea profesorilor, măsuri luate de Ministerul Educaţiei înaintea debutului noului an şcolar

Cursuri la televizor, TelVerde şi formarea profesorilor, măsuri luate de Ministerul Educaţiei înaintea debutului noului an şcolar

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a susţinut astăzi o conferinţă de presă prin care a anunţat măsurile luate înaintea debutului noului an şcolar. Astfel, elevii care vor fi nevoiţi să stea acasă şi nu au acces la tablete şi internet, vor putea asista la cursuri susţinute de profesori, la televizor.

Cursuri la televizor, TelVerde şi formarea profesorilor, măsuri luate de Ministerul Educaţiei înaintea debutului noului an şcolar
Sursa foto: hepta
de Cristi Popovici    |    01 Sep 2020   •   13:20

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a făcut mai multe anunţuri privitoare la debutul anului şcolar:

"Am elaborat ghidurile metodologice, pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ. Aceste ghiduri sunt organizate pe fiecare nivel, avem ghiduri pentru educaţie timpurie, pentru învăţământ preşcolar dar şi pentru primar, gimnazial, liceal, vocaţional, învăţământ profesional şi tehnic şi pentru învăţământul special."

"În cadrul Ministerului Educaţiei au fost realizate reperele metodologice pentru începutul de an şcolar. Aceste repere vin în sprijinul cadrelor didactice. Astfel, profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce priveşte modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificarea calendaristică realizată înainte de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor şi ceea ce elevul a reţinut în perioada în care învăţământul s-a mutat on-line."

"Am elaborat toate metodologiile pentru examenele naţionale, organizate în anul şcolar 2020-2021. S-a realizat şi noul regulament de organizare şi funcţionare al unităţilor de învăţământ preuniversitar. Aici veţi regăsi debirocratizarea activităţii didactice. Sunt prevăzute măsuri în aşa fel încât activitatea cadrului didactic să se concentreze asupra elevului şi nu asupra realizării hârtiilor. Comisia de tăiat hârtii de la nivelul MInisterului Educaţiei şi Cercetării a propus reducerea acestui număr de hârtii şi iată că se realizează."

"În această perioadă au fost realizate filmări pentru proiectul pe care Ministerul Educaţiei îl are în parteneriat cu Televiziunea Română şi vorbim aici despre proiectul Teleşcoala, profesorii deja filmează lecţiile, pentru ca în momentul în care vom deschide cursurile să fie deja difuzate acele filmări, acele lecţii de pregătire pentru elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a. 

Pentru că am primit din partea părinţilor şi a elevilor, dar şi pentru că profesorii au solicitat să continuăm cu elaborarea testelor de antrenament, vă anunţ că am decis să continuăm şi să facem săptămânal teste de antrenament pentru elevii care susţin examenele naţionale."

"Astăzi, în prima zi a anului şcolar, vom deschide un portal de informare dedicat anului acesta, portal intitulat Educatiacontinua.edu.ro. Acolo, parintii, elevii, profesorii vor găsi informaţii privitoare la acest an şcolar." 

"Am decis să deschid o linie de TelVerde la MEC, o linie care va fi dedicată răspunsurilor adresate de către părinţi şi elevi, iar pentru directori şi pentru autorităţile publice locale care doresc să acceseze fonduri europene, voi deschide o altă linie TelVerde pentru a veni în sprijinul acestora." 

"În ceea ce priveşte formarea profesorilor, vă anunţ că am colectat din teritoriu datele referitoare la formare. Aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formaţi, iar pentru alţii avem programe de formare."

 

 

 

×
Subiecte în articol: Monica Anisie Telescoala educatie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close