Antena 3 CNN Actualitate Televizorul şi monitorul calculatorului provoacă boli de vedere. Ce putem face? (VIDEO)

Televizorul şi monitorul calculatorului provoacă boli de vedere. Ce putem face? (VIDEO)

Televizorul şi monitorul calculatorului provoacă boli de vedere. Ce putem face? (VIDEO)
25 Iun 2008   •   21:09

Televizorul şi monitorul calculatorului obosesc ochii. Şi în timp, o simplă senzaţie de usturime sau lăcrimare se poate transforma într-o boală gravă. Atunci când ne uităm la televizor, de exemplu, sau privim în monitorul computerului, clipim mai rar şi astfel circulaţia sîngelui prin vasele pleoapelor este încetinită. În plus, privim fix şi ochii se umezesc mai greu. Consecinţele sunt dureroase. Pleoape grele, umflate şi ochi roşii.

?Senzaţia de corp străin, lăcrimare şi usturime sunt simptome care trebuie să tragă un semnal de alarmă.? atrage atenţia dr. Dana Ajităriţei, medic oftalmolog.

Soluţiile pentru a evita bolile de ochi ar fi limitarea timpului petrecut în faţa ecranelor, lacrimile artificiale introduse în ochi, precum şi administrarea regulată a unui complex de vitamine. Medicii recomandă şi vizita la oftalmolog, pentru prescrierea unor lentile protectoare.

Şi gimnastica ochilor dă de multe ori rezultate. Când imaginea devine neclară, lăcrimăm sau ne ustură ochii, este bine să facem o pauză şi următorul exerciţiu. Privim în depărtare, apoi - degetul arătător, care se află pe aceeaşi direcţie, la 15-20 cm de ochi. Schimbăm succesiv privirea. Când în depărtare, când spre deget. Este un exerciţiu benefic ce ne ajută să ne odihnim ochii.



Observator

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close