Antena 3 CNN Actualitate Teorie-șoc. Ce se ascunde în spatele revenirii Elenei Udrea în România

Teorie-șoc. Ce se ascunde în spatele revenirii Elenei Udrea în România

Teorie-șoc. Ce se ascunde în spatele revenirii Elenei Udrea în România
Sursa foto: Foto: Facebook/ Elena Udrea
20 Iul 2019   •   23:30

Elena Udrea la benzinărie, Elena Udrea la un restaurant de fițe, Elena Udrea la farmacie.Totul pare ca-n vremurile bune, de parcă fuga și lunile petrecute în închisoarea din Costa Rica au fost doar un vis urât.

Citește și: Bombă! Liderul USR, Dan Barna, contracte cu statul pe filiera PSD

Citește și: Teorie-bombă. Ce se ascunde în spatele revenirii Elenei Udrea în România

Citește și: Surpriză! Cei mai bogați candidați la europarlamentare nu au fost din PSD! Patru topuri absolut surprinzătoare!

Desigur că toată lumea s-a întrebat ce i-a venit Elenei Udrea să se întoarcă, dacă are vreo legătură revenirea cu informațiile că a fost vizitată de FBI în celula din San Jose sau dacă a făcut vreo înțelegere cu autoritățile din România să toarne în sfârșit tot ce știe și să scape definitiv de probleme.

E adevărat că, în momentul de față, după deciziile Curții Constituționale care, practic, i-au adus eliberarea și, foarte probabil, rejudecarea în totalitate a procesului, inclusiv din prima instanță, am putea spune că, de fapt, Udrea nu mai risca să meargă la închisoare și deci nu mai avea motive să stea departe.

Doar că să nu uităm că nici când a plecat Udrea nu era condamnată încă, deci nu se poate spune că este o persoană cu mare încredere în sistemul judiciar să nu se teamă de vreo nouă anchetă, eventual și vreo arestare preventivă, plus că mai are și alte dosare pe cap.

Plus că nici rejudecarea procesului Gala Bute nu este încă sută la sută sigură, judecătorii așteptând o poziție a Curții de Justiție a Uniunii Europene dacă nu cumva în cazul său, fiind vorba despre fonduri europene la mijloc, s-ar putea sări peste decizia CCR.

Dar, deși o parte din sistem în mod evident se chinuie s-o bage iar la pușcărie, Udrea a căpătat brusc din nou suficientă încredere încât să se întoarcă. Care este sursa acestei încrederi, ca să nu vorbim chiar despre siguranță?

Unele surse vorbesc despre asigurări primite de Udrea că lucrurile s-au mai schimbat și că-i este garantată pacea cu sistemul. Și liniștea. În schimbul tăcerii, desigur. Tăcere mai ales în legătură cu ancheta internațională pentru care o comisie rogatorie de procurori a venit și în România, în care ar fi vorba și despre vreo 200 de milioane de dolari, bani deturnați din fonduri de la americani, mai precis CIA.

Cert este că, de când s-a întors, Udrea tace și nu întreține presa decât, eventual, cu planurile de botez și nuntă. Și, pentru prima dată de la arestarea în Costa Rica, Băsescu vorbește despre ea într-o emisiune după ce, timp de 9 luni, n-a îndrăznit nici măcar să-i pronunțe numele.

Detalii-bombă, în materialul exclusiv prezentat, sâmbătă, de Andreea Sava în emisiunea Descoperiți:


 
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea andreea sava Descoperiți

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close