Antena 3 CNN Actualitate Teroare la Craiova. Împuşcături între rromi, în curtea Spitalului de Urgenţă (VIDEO)

Teroare la Craiova. Împuşcături între rromi, în curtea Spitalului de Urgenţă (VIDEO)

Teroare la Craiova. Împuşcături între rromi, în curtea Spitalului de Urgenţă <font color=red>(VIDEO)</font>
29 Apr 2008   •   10:21

Panică la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Marţi, în jurul orei 9:30, două grupuri de rromi ? unul de patru şi unul de două persoane - şi-au reglat conturile. S-au tras multe focuri de armă, chiar în faţa Camerei de Gardă a Spitalului. Conflictul s-a mutat apoi în stradă, în intersecţie. La faţa locului au fost găsite două tuburi de cartuşe trase (foto). Lumea a intrat în panică, iar oamenii de pe stradă au povestit că a fost ceva cumplit.

În incident a fost implicată şi o ambulanţă. Aceasta tocmai adusese un pacient la spital, iar şoferul a reuşit cu greu să tragă maşina din bătaia focului. Acesta a povestit apoi cum a reuşit să îl imobilizeze pe unul dintre rromi şi să îl predea poliţiştilor comunitari, care îşi făcuseră rapid apariţia în zonă. ?Am auzit împuşcături, am văzut mai multe persoane şi un bărbat care avea un pistol. Am fugit după el, am reuşit să-l imobilizăm şi am chemat Poliţia Comunitară să ne ajute?, a declarat medicul Sorin Voicu.



Poliţia a reţinut toate cele şase persoane implicate în răfuieli, iar comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful IPJ Dolj, a informat că nicio persoană nu a fost rănită. ?Două grupuri de cetăţeni rromi s-au dus la spital pentru a solicita asistenţă medicală, în diverse probleme pe care le aveau. Ajunşi acolo, ei şi-au amintit de agresiunile dintr-un conflict anterior, în urma căruia una dintre persoane a fost rănită. Din grupul de patru rromi, doi au scos pistoale şi au tras cu gloanţe de cauciuc?, a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică.

În municipiul Craiova au avut loc, în ultimele luni, mai multe conflicte de stradă în care s-au folosit arme de foc şi arme albe şi în urma cărora au fost rănite mai multe persoane. Comisarul-şef Gheorghe Bică spune însă că lucrurile nu sunt scăpate de sub control. ?Altercaţiile s-au săvârşit cu arme neletale, din cauza unei legislaţii permisive. În urma scandalurilor, cei care deţin astfel de arme le folosesc?, a spus Bică, adăugând că în maşina unui dintre agresori s-au mai găsit două săbii şi o bâtă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close