Antena 3 CNN Actualitate "Testament" ascuns într-un sonet. Cuvintele de suflet pe care maestrul Emil Hossu nu a mai apucat să le rostească

"Testament" ascuns într-un sonet. Cuvintele de suflet pe care maestrul Emil Hossu nu a mai apucat să le rostească

"Testament" ascuns într-un sonet. Cuvintele de suflet pe care maestrul Emil Hossu nu a mai apucat să le rostească
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Noi 2012   •   13:37

Partenera de viaţă şi de scenă a regretatului actor Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, a vorbit în ediţia de duminică seară a emisiunii "Sinteza Zilei" despre „testamentul" lăsat naţiunii de soţul său.

Emil Hossu, unul dintre cei mai mari actori ai ţării, care s-a alăturat protestatarilor din Piaţa Universităţii vorbind României despre libertate, şi care s-a stins din viaţă la scurt timp după acel discurs, îşi dorea din tot sufletul să citească românilor câteva cuvinte scrise de William Shakespeare, în sonetul 66.

Pentru că el nu a mai apucat, dorinţa i-a fost îndeplinită la "Sinteza Zilei" de soţia lui.

“Sunt istovit, şi-n tihnă voi să mor/decât să-l văd slăvit pe ticălos/iar pe sărman de râsul tuturor/să văd tăgăduit pe credincios/pe vrednicul de cinste, oropsit/şi pe femei batjocorite crunt./Pe cel făr’ de prihană, pedepsit/şi pe viteaz răpus de cel mărunt/şi artele sub pintenul despot./Să văd prostia doctor la deştepţi/şi adevărul “vorbă de netot”/şi strâmbul poruncindu-le la drepţi:/mă uit scârbit la tot şi … Bun rămas!/Dar dacă mor, iubirea-mi cui o las?”



Vezi înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3.



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close