Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru români. De astăzi, în Turcia se intră doar cu test PCR negativ. Măsuri dure şi pentru accesul în Belgia

Lovitură pentru români. De astăzi, în Turcia se intră doar cu test PCR negativ. Măsuri dure şi pentru accesul în Belgia

Începerea campaniei de vaccinare la nivel global coincide cu introducerea unor noi măsuri dure de combatere a răspândirii virusului Sars-Cov-2. Astfel, autorităţile din Turcia nu mai permit de marţi 29 decembrie, ora 21.00 accesul în ţară niciunei persoane care nu prezintă la graniţă un test Covid PCR negativ.

Lovitură pentru români. De astăzi, în Turcia se intră doar cu test PCR negativ. Măsuri dure şi pentru accesul în Belgia
de Claudia Popovici    |    29 Dec 2020   •   20:15

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu informaţii actualizate despre cum pot cetăţenii români să intre în Turcia sau să tranziteze această ţară, spre altă destinaţie. În ambele scenarii, cetăţenii români trebuie să prezinte la graniţă un test COVID-19 PCR negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

"Astfel, începând cu data de 29 decembrie 2020, ora locală 21:00, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, rutieră, feroviară sau navală, au obligația de a prezenta la îmbarcarea în aeronavă (în cazul persoanelor care călătoresc pe cale aeriană), respectiv la intrarea pe teritoriul Republicii Turcia (pentru persoanele care călătoresc pe cale rutieră, feroviară și navală) un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.", se arată într-un comunicat al MAE.

De la această măsură sunt exceptați doar copiii cu vârste de sub 6 ani.

Dacă persoanele care intră în Turcia nu au testul PCR negativ asupra lor, ele vor fi obligate să intre 10 zile în carantină la hotel, dacă sunt turişti, adresa de destinaţie sau la un centru instituţionalizat. Persoanelor care vor doar să tranziteze Turcia, spre o altă destinaţie, nu li se va permite accesul, în lipsa unui test PCR negativ.

Toate informaţiile legate de noile reguli de călătorie în Turcia sunt disponibile AICI.

Reguli stricte şi pentru cei care vor să ajungă în Belgia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informațiile suplimentare comunicate public de către autoritățile belgiene, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Belgiei următoarele categorii de persoane care călătoresc dintr-o zonă roșie, inclusiv România:

- persoanele rezidente în Regatul Belgiei;

- persoanele cu vârsta sub 12 ani;

- persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau maritimă și care nu s-au aflat în străinătate mai mult de 48 de ore sau care vor rămâne în Regatul Belgiei pentru maximum 48 de ore;

- persoanele care călătoresc pe cale aeriană și rămân exclusiv în zona de tranzit a aeroportului, fără a intra pe teritoriul belgian.

Cu privire la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către persoanele care nu se încadrează într-una din categoriile menționate anterior, autoritățile belgiene au informat că testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii pe teritoriul Regatului Belgiei.

Companiile de transport trebuie să verifice, anterior îmbarcării, dacă pasagerii sunt în posesia rezultatului negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, putând refuza îmbarcarea persoanelor care nu dețin un astfel de test.

De asemenea, conform acelorași informații comunicate de autoritățile belgiene, nu sunt acceptate testele rapide, singura excepție vizând anumite categorii de persoane care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Astfel, în situația în care este imposibilă prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care lucrează în domeniul transportului rutier, agenții vamali și angajații forțelor de ordine pot prezenta la intrarea în Belgia un test rapid cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Testul antigenic rapid utilizat trebuie să fie inclus în lista de teste antigenice autorizate de către autoritățile franceze.

MAE reamintește că toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, cu cel mult 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian, formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form. Persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularu

 

 

×
Subiecte în articol: turcia Belgia
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close