Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: 43.000 de teste rapide COVID vor fi distribuite joi în unităţile de primire urgenţe

Nelu Tătaru: 43.000 de teste rapide COVID vor fi distribuite joi în unităţile de primire urgenţe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă că, începând de joi, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor testele rapide pentru depistarea COVID-19.

Nelu Tătaru: 43.000 de teste rapide COVID vor fi distribuite joi în unităţile de primire urgenţe
Sursa foto: Agerpres
de Claudia Popovici    |    04 Noi 2020   •   18:00

Testele vor ajunge în primă fază în unităţile de primire urgenţă pentru a avea un rezultat rapid la bolnavii care se prezintă cu simptomatologie.

"Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum am menţionat, un barometru foarte important este prezenţa şi formatarea unităţilor de primiri urgenţe.

În primă fază se vor distribui 43.000 de teste rapide COVID-19

"Aceste 43.000 de teste, în primă fază, vor fi distribuite unităţilor de primiri urgenţe, tocmai pentru a decolmata aceste unităţi de primiri urgenţe şi a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie”, a spus Tătaru în conferinţa de presă.

Măsura este menită să ajute sistemul sanitar în trierea cazurilor care pot fi mai uşor dirijate către unităţile specializate

"În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unităţile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ, îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID. Avem în această săptămână, cred că pe 5, vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe, iar săptămâna următoare avem în evaluare şi achiziţionarea a încă un milion astfel de teste pentru a putea dirija”, a mai precizat ministrul Sănătăţii

Buget de 100 milioane de euro pentru teste rapide Covid

După cum ştiţi, la nivelul Comisiei Europene s-au achiziţionat şi se achiziţionează în continuare aceste teste pentru ţările membre în valoare de 100 milioane de euro”, a spus ministrul Nelu Tătaru, miercuri, într-o conferinţă de presă.

 

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Nelu Tătaru
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close