Antena 3 CNN Actualitate The Guardian: Mii de românce, exploatate sexual în UK. Fetele, echipate cu mască și dezinfectant, produc 1 milion de £ într-un singur bordel

The Guardian: Mii de românce, exploatate sexual în UK. Fetele, echipate cu mască și dezinfectant, produc 1 milion de £ într-un singur bordel

Numărul victimelor exploatării sexuale a scăzut în primele luni ale pandemiei, potrivit autorităților britanice, însă afacerile ilegale au decurs ca înainte în toată Marea Britanie, potrivit experților. Recent, polițiștii care au descins într-un bordel din sud-estul Angliei au găsit opt românce cu viziere și măști și care puneau la dispoziția clienților inclusiv acte doveditoare că nu au COVID și dezinfectant.

The Guardian: Mii de românce, exploatate sexual în UK. Fetele, echipate cu mască și dezinfectant, produc 1 milion de £ într-un singur bordel
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    30 Noi 2020   •   21:45

“La suprafață, nu arăta ca un loc unde aveau loc criminalitatea și exploatarea sexuală”, a spus Cristina Huddleston, un specialist ce sprijină victimele traficului de persoane, potrivit The Guardian.

Româncele erau sub controlul unei bande criminale care opera cel puțin alte trei locații unde româncele erau exploatate. Publicația britanică estimează că doar unul dintre aceste bordeluri ar fi adus venituri de peste 1 milion de lire sterline anual.

“Marea parte a exploatării sexuale din Regatul Unit se face independent și consensual, dar când vine vorba de criminalitate, există un model de afaceri agil și extraordinar de eficient care a făcut Regatul Unit o primă destinație pentru traficanți și proxeneți ce aduc femei din Europa de est, în special România.

Banii care se fac din exploatarea sexuală sunt ceva nemaivăzut. Pe lângă, venituri sunt și din droguri, arme de foc, fraudarea identității și spălarea banilor”, a declarat Huddleston pentru The Guardian.

Reprezentanții poliției afirmă că măsurile de carantină au îngreunat identificarea femeilor care au căzut victime traficanților. “În timpul carantinei generale, serviciile de ajutor au fost întrerupte, cabinetele medicilor de familie au fost închise, oamenii nu mai ies pe stradă să vadă adresele unde activități suspecte ar putea avea loc”, a pus Colin Ward.

Potrivit Armatei Salvării, doar 18 românce au intrat în programul de servicii de suport anul trecut, față de 416 femei din Albania, 78 din China, 48 din Nigeria și 46 din Marea Britanie.

“Statisticile privind sclavia nu arată o imagine clară a traficului pentru exploatare sexuală din Regatul Unit. Am lucrat cu peste 600 de victime din 24 de naționalități diferite însă marea majoritate a femeilor pe care le găsim în bordeluri care au legături cu crima organizată și exploatarea sexuală sunt românce. Însă româncele sunt reticente să meargă la poliție iar cele care eventual raportează că au fost exploatate rareori sunt de acord să intre în registrul persoanelor exploatate, astfel că nu sunt numărate ca fiind victime”, a mai spus Huddleston.

×
Subiecte în articol: bordel
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close