Antena 3 CNN Actualitate Theodor Meleşcanu: România ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Afganistan

Theodor Meleşcanu: România ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Afganistan

Theodor Meleşcanu: România ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Afganistan
03 Apr 2008   •   10:19

România ar putea face un anunţ foarte important în ceea ce priveşte suplimentarea numărului de soldaţi existenţi în Afganistan. Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, după dineul de lucru pe care l-a avut cu omologii săi, la Palatul Parlamentului. La prima vedere, misiunea nu va putea avea mai mult de 100-150 de soldaţi români. Totuşi, acest număr este suficient penztu ca România să-şi poată asuma responsabilitatea securizării provinciei Qalat din sudul Afganistanului.

?Am făcut nişte evaluari la nivelul forţelor si la nivel financiar. România nu poate disloca în Afganistan mai mult de o companie şi o echipă OMLT, ceea ce înseamnă maximum 150. Pe baza deciziei politice, se va anunţa vineri care este contribuţia concretă?, a precizat ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu.

Românii au participat încă din primele luni la războiul purtat de americani în Afganistan. În prezent, 645 de militari români participă la ambele operaţiuni internaţionale desfăşurate în această ţară: operaţiunea Enduring Freedom, condusă de Statele Unite, şi Forţa de Asistenţă pentru Securitate - ISAF, sub comanda NATO. 6 soldaţi români au murit, iar 21 au fost răniţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close