Tiberiu Nițu: Am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege

28 Ian 2016   •   16:25
Tiberiu Nițu:  Am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege

Procurorul General ar fi beneficiat de peste 500 de deplasări însoţite de poliţişti, deplasări care fac obiectul dosarului penal deschis pe numele lui Gabriel Oprea.

Situaţia Procurorului General este cu atât mai delicată cu cât DNA nu are nicio piedică în a începe urmărirea penală împotriva sa pentru obţinerea de folose necuvenite, lucru care ar duce, foarte probabil, la suspendarea sa din funcţie.

Iată prima reacție a lui Tiberiu Nițu referitoare la acuzațiile care i se aduc:


„Având în vedere comentariile purtate în spațiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice.

Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții.

Îi asigur pe toți colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toți partenerii noștri instituționali și pe toți cetățenii României că activitatea noastră - a mea personal- nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării depline a acestei situații și, totodată, îmi asum obligația de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfășurată în acest sens.

Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale și în parametrii eficenței consemnate în ultimul raport MCV.”

x close