Antena 3 CNN Actualitate Tiberiu Niţu, explicaţii despre schimbarea încadrării de la "intenţie" la "culpă" în dosarul tragediei din Colectiv

Tiberiu Niţu, explicaţii despre schimbarea încadrării de la "intenţie" la "culpă" în dosarul tragediei din Colectiv

Tiberiu Niţu, explicaţii despre schimbarea încadrării de la "intenţie" la "culpă" în dosarul tragediei din Colectiv
02 Noi 2015   •   21:32

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a explicat, luni seară, motivul pentru care procurorii au schimbat încadrarea în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Niţu a precizat că schimbarea încadrării, din intenţie în culpă, s-a făcut ca urmare a administrării probelor.

"Probele ulterioare au stabilit cauza, modul de propagare şi cauza deceselor victimelor, astfel că s-a stabilit ca modalitate de vinovăţie, de săvârşire a faptei, culpa, şi nu intenţia", a precizat Niţu.
   
Întrebat dacă au fost identificaţi cei care au furnizat artificiile folosite în timpul concertului, Niţu a arătat că s-au stabilit identităţile persoanelor şi a companiei furnizoare.

Tiberiu Niţu a precizat că, de sâmbătă şi până acum, au fost audiate peste 40 de persoane în acest dosar, cele două reţineri din această seară fiind operate de procurorii de caz.

Paul Gancea şi Alin Anastasescu, asociaţi la Clubul Colectiv, au fost reţinuţi luni seară, ambii fiind acuzaţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.
   


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close