Antena 3 CNN Actualitate Țigări transportate cu parapanta din Ucraina, confiscate de polițiștii de frontieră din Sighetul Marmației

Țigări transportate cu parapanta din Ucraina, confiscate de polițiștii de frontieră din Sighetul Marmației

Polițiștii de frontieră de la Sighetul Marmației au depistat și confiscat 8.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost trecute ilegal peste frontieră din Ucraina în România cu o parapantă.

Țigări transportate cu parapanta din Ucraina, confiscate de polițiștii de frontieră din Sighetul Marmației
Sursa foto: Colaj: capturi video Poliția de Frontieră
de Cerasela Stafie    |    28 Oct 2021   •   16:33

Operațiunea a avut loc în dimineața zilei de 28 octombrie, în jurul orei 03:25. Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil parapantă cu motor) care a intrat pe teritoriul României, venind din Ucraina, în zona localităţilor Dorneşti-Grăniceşti, județul Suceava. Ulterior, acesta a revenit pe teritoriul statului vecin.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipe operative, care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei. Totodată, au fost anunțate autoritățile din Ucraina, pentru a depista și urmări aparatul de zbor.

În zona localității Grăniceşti, jud. Suceava, au fost descoperite, abandonate, mai multe colete care conţineau țigări de contrabandă. Poliția de frontieră a anunțat, printr-un comunicat, că respectivele colete conțineau 8.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, care au fost confiscate.

Valoare totală a capturii se ridică la 93.600 lei. ”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun,” au mai transmis oamenii legii .

×
Subiecte în articol: contrabandă țigări parapanta România
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close