Antena 3 CNN Actualitate Tinerii ar putea lua credite pentru studii

Tinerii ar putea lua credite pentru studii

Tinerii ar putea lua credite pentru studii
09 Sep 2007   •   19:40

Studenţii ar putea primi bani, atât pentru plata studiilor, cât şi pentru întreţinere pe timpul facultăţii. Totul prin agenţia de credit pentru studenţi. Este deocamdată doar o propunere, care ar putea fi inclusă în noua lege a învăţământului. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai rectorilor şi ai studenţilor au discutat despre înfiinţarea unei astfel de instituţii, după un model funcţional în mai multe ţări ale lumii. Ideea înfiinţării unei agenţii de credite pentru studenţi a fost dezbătută sâmbătă la Costineşti, unde au avut loc dezbateri asupra pachetului de legi ale educaţiei.

La întrunire au luat parte reprezentanţii ministerului educaţiei, ai rectorilor şi cei ai studenţilor. Cei prezenţi la discuţii au decis, în urma negocierilor avute pentru finalizarea legii învăţământului superior, ca în actul normativ să fie prevăzută înfiinţarea instituţiei de credite pentru studenţi prin care tinerii să îşi poată suporta cheltuielile de studii. Studenţii nu vor fi obligaţi să returneze banii în timpul facultăţii, ci după finalizarea studiilor şi găsirea unui loc de muncă. Cei care provin din familii defavorizate şi care care nu au bani suficienţi pentru taxe vor avea astfel şansa de a studia în marile oraşe.

Banii ar putea fi folosiţi nu numai pentru plata taxei, cât şi pentru cheltuieli de întreţinere. În acest fel ministerul Educaţiei dar şi rectorii cred că tot mai mulţi tineri vor avea acces la pregătire superioară. La întâlnirea de la Costineşti s-a mai discutat şi despre modul în care urmează să fie salarizate cadrele didactice dar şi despre desemnarea conducerii universtăţilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close