Antena 3 CNN Actualitate Tinerii maghiari cer la Strasbourg înfiinţarea de facultăţi cu predare în maghiară, în România

Tinerii maghiari cer la Strasbourg înfiinţarea de facultăţi cu predare în maghiară, în România

Tinerii maghiari cer la Strasbourg înfiinţarea de facultăţi cu predare în maghiară, în România
25 Sep 2007   •   16:40

O caravană formată din mai mulţi tineri maghiari a pornit marţi din Târgu-Mureş către Strasbourg, unde va depune la începutul săptămânii viitoare liste cu semnături pentru înfiinţarea mai multor facultăţi autonome cu predare în limba maghiară, în România. Tinerii aparţin mai multor asociaţii maghiare, printre care şi Comitetul de Iniţiativă pentru înfiinţarea universităţii Bolyai (CIB) şi vor parcurge traseul Târgu Mureş - Strasbourg cu o maşină, dar în oraşe vor circula cu bicicletele.

Tinerii vor lua legătura cu autorităţile locale din oraşele de pe parcurs şi vor împărţi pliante cu scopul de a sensibiliza cetăţenii europeni cu privire la situaţia învăţământului superior în limba maghiară din România.

Când vor ajunge la Strasbourg, tinerii vor depune listele cu semnături la Comisia Europeană, care tot atunci va lua în discuţie şi o rezoluţie întocmită de europarlamentarul Goren Lindblad referitoare la discriminările existente în România cu privire la învăţământul superior în limba maghiară.

Rompres

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close