Antena 3 CNN Actualitate Ţinta dosarului "Poşta" este premierul Tăriceanu

Ţinta dosarului "Poşta" este premierul Tăriceanu

Ţinta dosarului "Poşta" este premierul Tăriceanu
13 Dec 2007   •   07:50

Şeful DNA, Daniel Morar, a cerut acceptul pentru începerea urmăririi penale a miniştrilor Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy în aşa-numitul dosar "Poşta", invocând o ştire de televiziune şi un articol dintr-un ziar central. Aşa reiese din scrisoarea trimisă Cotroceniului şi prezentată de ?Jurnalul Naţional?. Ţinta dosarului ?Poşta? este de fapt premierul Călin Popescu Tăriceanu. Asta susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional, care au descoperit că în scrisoarea prin care cere avizul de urmărire penală împotriva celor doi miniştri, DNA a strecurat o referire la premierul Tăriceanu, care nu avea ce să caute în document. Procurorii DNA îi acuză pe Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy că au avizat un act normativ privind trecerea din patrimoniul public în cel privat a unui imobil şi a terenului aferent aflate în administrarea Companiei Naţionale Poşta Română.

Poşta română a intrat în asociere cu două firme private "Procema" şi "Comnord din Bucureşti", înfiinţând firma Imopost Developments. Împreună urmau să construiască un nou imobil, evaluat la aproximativ 35 de milioane de dolari.

Terenul şi clădirea cu care Poşta a intrat în afacere au fost subevaluate, susţin procurorii. Ziariştii remarcă însă faptul că procurorii nu au ajuns la această concluzie pe baza unei baza unei evaluări profesioniste, ci a unor anunţuri imobiliare postate pe internet.

Scris cu majuscule, numele lui Tăriceanu este menţionat în scrisoarea trimisă la Cotroceni doar pentru că una dintre firmele asociate cu Poşta Română a construit, în 2005, sediul reprezentanţei Citroen, remarcă jurnaliştii. Tăriceanu a fost preşedintele firmei importatoare de Citroen.

E posibil ca din dosarul "Poşta" să se desprindă un nou dosar, care să-l vizeze direct pe premier.

Antena 3

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close