Antena 3 CNN Actualitate Ţiriac Jr. achitat deoarece declaraţiile martorilor sunt confuze

Ţiriac Jr. achitat deoarece declaraţiile martorilor sunt confuze

Ţiriac Jr. achitat deoarece declaraţiile martorilor sunt confuze
05 Dec 2007   •   12:06

Ion Alexandru Ţiriac, fiul omului de afaceri Ion Ţiriac, a fost achitat, deoarece declaraţiile date de martori împotriva lui sunt confuze, contradictorii şi nu concordă cu probele existente la dosar, se arată în motivarea judecătorilor Tribunalului Bucureşti. Ţiriac Jr. a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri în vederea consumului propriu şi punere la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului ilicit de stupefiante.

Instanţa susţine că o condamnare nu poate fi fundamentată pe presupuneri, ci doar pe probe certe de vinovăţie, iar în acest dosar nu au fost administrate probe care să demonstreze că infracţiunile de care este acuzat Ion Alexandru Ţiriac au fost săvârşite cu adevărat.

Probele strânse de procurori constau, în cea mai mare parte, în declaraţii date împotriva lui Ţiriac Jr. de Robert Mircea Sandu, Năstase Radu Eugen şi Hâncu Vlad Alexandru, zis 'Spania'.

Potrivit motivării, cei trei martori şi-au schimbat de câteva ori declaraţiile, în timpul procesului, cu privire la petrecerea ce a avut loc, în primăvara anului 2003, la o fermă piscicolă din Călăraşi, unde Ion Alexandru Ţiriac ar fi consumat cocaină. Pe de altă parte, fotografia în care Ion Alexandru Ţiriac şi Raluca Sandu apar lângă o tavă pe care s-ar afla pulbere albă nu este clară şi nu poate fi folosită ca mijloc de probă.

Pe 22 septembrie 2005, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Ion Alexandru Ţiriac, însă, în urma recursului formulat de procurori, Curtea de Apel Bucureşti a casat această decizie şi a dispus rejudecarea dosarului de instanţa inferioară.

Rompres

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close