Antena 3 CNN Actualitate Titi Aur: Echiparea necorespunzătoare a maşinii poate fi una dintre cauzele accidentului provocat de Şerban Huidu

Titi Aur: Echiparea necorespunzătoare a maşinii poate fi una dintre cauzele accidentului provocat de Şerban Huidu

Titi Aur: Echiparea necorespunzătoare a maşinii poate fi una dintre cauzele accidentului provocat de Şerban Huidu
Sursa foto: Foto: rallymagazin.ro
17 Oct 2011   •   07:19

Scenariile privind accidentul provocat de Şerban Huidu sunt numeroase. Campionul de raliuri Titi Aur a explicat aseară, la Sinteza Zilei,  că echiparea necorespunzătoare a maşinii poate fi una dintre cauze. În plus, el spune că, în România, pe drumurile bune se petrec cele mai multe accidente.

Un telespectator, martor al accidentului de la Timişul de Sus,  susţine că maşina lui Huidu intrase pe contrasens înainte de impact, fără să facă vreo depăşire. Se pare că şi Loganul spulberat făcuse o depăşire cu puţin timp în urmă..

A contat şi modul în care erau echipate cele două maşini, în condiţii de drum neprielnice. "Cauciucurile de vara, sub temperatura de 7, grade devin mult mai putin aderente decât cauciucurile de iarnă şi se întăresc pur şi simplu şi devin tari. Este foarte greşit să ne gandim că, dacă este frig afară, dar asfaltul este uscat, putem merge cu cauciucuri de vară" a menţionat Titi Aur.

Nici starea bună a drumurilor nu poate fi o garanţie pentru şoferi, spune campionul de raliuri. "Statisticile arată că toate şoselele modernizate înseamnă creşterea numărului de morţi, pentru că nu stim să circulam în aceste condiţii, dacă mai avem şi o maşina bună înseamnă că putem merge cu 700 la oră daca s-ar putea". explică Titi Aur.

La capitolul siguranţă, diferenţa dintre maşina condusă de Şerban Huidu şi Dacia Logan s-a văzut şi la testele de impact făcute în urmă cu câţiva ani. Acolo, maşina românească a obţinut trei stele, din cinci posibile, în timp ce Mercedesul realizatorului TV a reuşit punctajul maxim. 

 


×
Subiecte în articol: Serban Huidu sosele Titi Aur
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close