Antena 3 CNN Actualitate Toaletele din Casa Poporului, închise pentru turişti

Toaletele din Casa Poporului, închise pentru turişti

Toaletele din Casa Poporului, închise pentru turişti
Sursa foto: casa poporului
10 Iun 2010   •   20:53

Cea mai mare clădire din Europa le oferă turiştilor străini şi surprize neplăcute. Miercuri la  Casa Poporului au fost închise toaletele de pe circuitul turistic şi ghizii au fost nevoiţi să găsească rapid soluţii. Iar agenţiile de turism şi-au strigat nemulţumirea până la preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Peste 200 de turişti străini au vizitat miercuri Casa Poporului. Şi aproape toţi au avut nevoie la toaletă. Problema a fost că toaletele destinate turiştilor erau rezervate pentru un eveniment care avea loc la Casa Poporului.

?Pentru un american e de neconceput să nu ai acces la o toaletă publică. e strigător la cer? au declarat operatorii de turism.

Joi, aceleaşi două toalete erau rezervate pentru un alt eveniment, o conferinţă despre România şi Europa în 2020. Însă câţiva turişti străini, care erau în vizită în clădire au putut să le folosească. Asta după ce asociaţia agenţiilor de turism i-a anunţat şi pe preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului ce s-a întâmplat miercuri cu americanii, australienii şi japonezii care au venit pe la noi. Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputaţilor susţine că toaletele sunt mereu deschise pentru turişti, dar ghizii spun că li s-a mai întâmplat şi altă dată să le găsească închise.

Totuşi, care e soluţia când turiştii străini nu au acces la toaletele din Casa Poporului? Să meargă la Muzeul de Artă Contemporană sau la cel de costume populare, aflate în aceeaşi clădire. Adică să plătească încă cinci, şase lei peste cei 25 daţi ca să viziteze cea mai mare clădire din Europa. Unul dintre motivele pentru care vin, de altfel, la Bucureşti. 

Observator

×
Subiecte în articol: casa poporului
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close