Antena 3 CNN Actualitate Furtuni puternice și ploi torențiale în țară! Ce ne așteaptă în zilele următoare

Furtuni puternice și ploi torențiale în țară! Ce ne așteaptă în zilele următoare

Toamna și-a intrat în drepturi. A plouat mult zilele acestea în cea mai mare parte a țării. Meteorologii anunță precipitații însemnate cantitativ și pentru următoarele două zile.

Furtuni puternice și ploi torențiale în țară! Ce ne așteaptă în zilele următoare
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    08 Oct 2020   •   08:15

România se află, în acest moment, sub atenționate cod galben, valabilă până vineri, 9 octombrie, ora 10.00.

În intervalul menţionat, în Moldova, local în Muntenia, Carpaţii Meridionali şi sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25...35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova şi la munte, 50...70 l/mp.

Prognoza METEO 8 octombrie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul este mai mult noros şi se semnaleazã averse însoţite de descãrcãri electrice în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi local în restul teritoriului. Vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri izolate pe creste, dar de scurtã duratã şi asociate ploilor. Temperatura aerului la ora 05 avea valori cuprinse între 7 grade la Joseni şi Miercurea Ciuc şi 22 de grade la Constanţa-dig. Izolat în depresiunile din estul Transilvaniei este ceaţã.

Astăzi, vremea va fi în general instabilã, cu precãdere în jumãtatea de est a ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi va ploua pe arii extinse în toate regiunile. În Moldova, local în Muntenia, Dobrogea, Carpaţii Meridionali şi sud-estul Transilvaniei, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25...35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nord-estul ţãrii şi la munte, 50...70 l/mp. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, în special la altitudini mari, local şi temporar şi în celelalte zone, în special în sud-vest, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã şi se vor încadra între 15 şi 22 de grade. În zonele joase, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza METEO 8 octombrie 2020. Vremea în Capitală

Joi dimineața, cerul este mai mult noros, iar vântul suflã slab pânã la moderat. La ora 05 se înregistrau 17 grade la Filaret şi Bãneasa şi 18 grade la Afumaţi.

Astăzi, vremea se va rãci, devenind apropiatã de normal sub aspect termic. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi sub formã de averse moderate cantitativ şi vor fi posibile şi descãrcãrile electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 21 de grade.

×

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close