Antena 3 CNN Actualitate Toate femeile preşedinţilor. Soţii, iubite, amante (FOTO)

Toate femeile preşedinţilor. Soţii, iubite, amante (FOTO)

<font color="red">Toate femeile preşedinţilor.</font> Soţii, iubite, amante <font color="red">(FOTO)</font>
18 Apr 2008   •   16:38

După modelul Bill Clinton, preşedinţi europeni renunţă la prejudecăţi şi se lasă conduşi de sentimente şi/sau nevoi fizice, iar presa dezvăluie din ce în ce mai multe relaţii mai mult sau mai puţin ilicite ale puternicilor lideri Nicolas Sarkozy, Vladimir Putin sau Vaclav Klaus. Preşedinţii Franţei, Rusiei şi respectiv al Cehiei au fost surprinşi în ipostaze mai mult decât compromiţătoare alături de doamne şi domnişoare care nu le erau în nici un caz soţii şi, în plus, sunt mult mai tinere. Până acum, doar una dintre ele a tras lozul cel mare, devenind prima doamnă a Franţei. Despre Carla Bruni am mai vorbit însă, ca şi despre cehoaica Petra Bednarova. Săptămâna aceasta, am făcut cunoştinţă cu Alina Kabaeva, campioană la gimnastică ritmică şi deputat în Duma de Stat rusă. Ea este cea care l-ar fi făcut pe Putin să calce strâmb şi să îşi înşele soţia.

Влади́мир Влади́мирович Пу́тин & Али́на Мара́товна Каба́ева
adică
Vladimir Vladimirovici Putin şi Alina Maratovna Kabaeva

Până nu de mult, despre viaţa personală a preşedintelui încă în exerciţiu Vladimir Putin nu se ştia decât că era un licean manierat, că are o soţie căruia îi este credincios şi că are două fiice. De-a dreptul neinteresant. Totuşi, rusoaicele din clasa medie îl adoră. Căsătorit din 1983 cu Liudmila Şrebneva, absolventă a Facultăţii de Filologie şi fostă stewardesă (reţineţi detaliul), Putin a reuşit să păstreze alte detalii din viaţa personală departe de ochii lumii. Mai mult, se ştia că l-a consiliat pe prietenul Roman Abramovici, prins între soţie şi amantă. De câteva zile, roata se întoarce, iar presa rusă şi internaţională vuieşte de aventurile sale. Că este vorba de Alina Kabaeva, Svetlana Horkina (tot gimnastă, dar şi conducătorul aripii de tineret al Rusiei Unite şi membră a Dumei de Stat) sau Victoria Lopireva, Miss Rusia 2003, nu contează. Important este că brusc, imaginea lui Putin se transformă radical. Şi mai interesant este că toate zvonurile erup în ultimele zile de mandat prezidenţial, el urmând să predea ştafeta succesorului Dmitri Medvedev şi să ocupe fotoliul de premier.

Kabaeva. Născută în mai 1983 (anul primei căsătorii a lui Putin), este fiica unui tătar şi a unei rusoaice. Este campioană la gimnastică ritmică, cea mai de succes la această oră. A intrat şi în lumea politicii, activând ca deputat în Duma de Stat din partea Rusiei Unite, partidul lui Putin. Reţineţi, are doar 25 de ani. Ea este motivul pentru care ? spune presa rusă ? Putin ar fi divorţat deja de Liudmila. Ziariştii au dat ca posibilă dată a nunţii cu Kabaeva 15 iunie. Adică mai puţin de două luni. Prima declaraţie legată de presupusa nuntă a sunat astfel: ?În ceea ce aţi spus, nu există nicio urmă de adevăr.? Nu ştim însă dacă el se referă la relaţia cu gimnasta, la divorţ sau la viitoarea nuntă. Presa a speculat şi absenţa primei doamne a Rusiei de la ultimele evenimente mondiale majore: summitul de la Bucureşti sau întâlnirea Putin ? Bush de la Soci.

GALERIE FOTO ALINA KABAEVA

Atrasă de politică, fosta mare campioană Kabaeva i-a câştigat simpatia lui Vladimir Putin semnând o scrisoare deschisă împotriva oligarhului între timp încarcerat Mihail Hodorkovski, fost boss al gigantului petrolier Yukos. Putin ar fi trecut-o pe pe o listă de 42 de nume pentru camera inferioară a Parlamentului rus, alături de alte foste glorii din lumea sportului şi scenei, printre care celebra gimnastă Svetlana Horkina, patinatoarea Svetlana Zhurova sau balerina Svetlana Zakharova. Ulterior, Alina Kabaeva a devenit vicepreşedintă a Comisiei pentru problemele tineretului din Duma de stat. Tatăl gimnastei, fostul fotbalist Marat Kabaev, s-a declarat surprins de vestea nunţii. Întrebat dacă va fi socru de preşedinte, el a întrebat candid: ?Cine, Putin sau Medvedev??



Václav Klaus & Petra Bednářová
sau
Un preşedinte prins cu amanta

Vaclav Klaus, preşedintele Cehiei, a fost fotografiat în timp ce părăsea un hotel de lux din Praga, unde petrecuse noaptea alături de stewardesa Petra Bednarova. A recunoscut deschis că a avut o relaţie extraconjugală cu însoţitoarea de zbor, în vârstă de 28 de ani, deşi este însurat şi are un copil adult, la cei 67 de ani. Mai multe ziare din Cehia au publicat fotografiile compromiţătoare, iar Klaus a declarat că respectivele fotografii ?nu erau trucate şi nici rezultatul unei coincidenţe?. Întrebat ce explicaţii îi va da partenerei sale fidele de viaţă din ultimii 40 de ani, Livia Klausova, preşedintele a spus doar: ?Nu am cum să explic. Şi nici nu mă aştept la înţelegere pentru aşa ceva.?



Zvonurile au continuat să apară, ultimul dintre acestea fiind legat de o posibilă sarcină a Petrei. Klaus nu a dorit să răspundă acestor speculaţii. În rest, se pare că preşedintele are o slăbiciune pentru tinerele stewardese, iar Petra nu a fost prima aventură. În 2002, el a fost implicat într-o relaţie cu Klara Lohniska, o studentă de 24 de ani, tot însoţitoare de zbor. Lohniska a spus însă presei că aventura s-a încheiat înainte ca Vaclav Klaus să devină preşedinte, ca şi cum asta ar conta pentru soţia Livia. În 2004, în tabloide au apărut din nou poze cu Klaus şi Lohniska, luând masa împreună. Presa cehă nu a fost prea interesată de ştire. ?Este adevărat că Vaclav Klaus a avut o aventură cu o stewardesă, dar este treaba lui şi nimeni în Cehia nu este interesat să afle. Avem deja un premier divorţat, căruia i s-a născut un copil din flori. Societatea cehă este foarte liberală?, explica, la acea vreme, politologul Jiri Pehe.

Comparaţii:

PETRA BEDNAROVA:


LIVIA KLAUSOVA:


Premierul ceh divorţat este Mirek Topolanek (51 de ani), care - acum un an - s-a despărţit oficial de soţia sa, Pavla Topolankova, pentru a-şi continua viaţa alături de tânăra deputată Lucie Talmanova, cu care are deja un fiu. Presa de scandal l-a urmărit pas cu pas timp de câteva luni, publicând fotografii care dezvăluiau cum părăsea pe furiş în fiecare dimineaţă locuinţa iubitei. În cele din urmă, a cedat nervos şi a atacat un paparazzi, pe care a încercat să îl strângă de gât... Psihologii cehi au dedus că Topolanek nu mai putea face faţă stresului dublu creat de problemele din viaţa politică şi din cea personală. Totuşi, cariera lui nu era ameninţată decât de votul de încredere, aprecia psihologul Slavomil Hubalek: ?Nimeni în Cehia nu face caz din faptul că un om politic are o amantă, iar dacă mai face şi un copil, îi mulţumim Celui de Sus, deoarece în ţara noastră natalitatea este la pământ...?

Nicolas Sarkozy & Carla Bruni

Nicolas Sarkozy s-a căsătorit prima dată în 1982, cu Marie-Dominique Culioli, cu care are doi fii. Doar doi ani mai târziu, ?Sarko? se îndrăgosteşte de Cécilia Mara Sara Isabel Ciganer-Albéniz. La acea vreme primar la Neuilly, Sarkozy oficia căsătoria viitoarei sale soţii cu Jacques Martin. Trei ani mai târziu, cei doi s-au revăzut, şi, după cum povesteşte Nicolas, ?a fost lovit de săgeata lui Cupidon?. În 1989, Cécilia îşi părăseşte soţul pentru Sarkozy, iar în 1996, la capătul unui divorţ dificil, se căsătoreşte cu Nicolas. În 2005, ea părăseşte însă domiciliul conjugal. Declară public că s-a săturat să fie tratată drept ?o mobilă? şi părăseşte reşedinţa Sarkozy pentru a se afişa la braţul altui bărbat. În acelaşi timp, gurile rele vorbesc şi despre o aventură trecătoare a a lui Sarko cu o jurnalistă de la Le Figaro, Anne Fulda.

Nicolas şi Cécilia se împacă însă la câteva luni de la despărţire, în ianuarie 2006. Zvonurile nu se potolesc însă: bileţele de amor, aluzii la o relaţie cu Rachida Dati, ministru al Justiţiei, şi suspinele de dor de amant ale Céciliei ţin prima pagină a ziarelor. În cele din urmă, gurile rele au avut dreptate: cuplul prezidenţial a divorţat în secret şi, tot în secret a avut loc şi căsătoria lui Sarkozy cu actuala primă doamnă, Carla Bruni, cu 12 ani mai tânără. Înainte de Carla s-a mai vorbit însă şi despre o strălucitoare doamnă a mass-media franceze, Laurence Ferrari, care ar fi divorţat din cauza unei relaţii cu Sarkozy.



Poveşti de budoar, pe scurt

* La înmormântarea lui François Mitterand, soţia Danielle a chemat-o pe metresa acestuia, sculptoriţa Anne Pingeot, şi pe fiica lor nelegitimă...

* Mohammad Reza Pahlavi, fost şah al Iranului, a divorţat de două ori. În 1948, de regina Fouzia, sora regelui Farouk I al Egiptului, după o căsnicie de nouă ani din care a rezultat o fiică. În 1958, s-a despărţit şi de Soraya Esfandiari (cu care s-a căsătorit în 1951), deoarece aceasta nu putea să îi ofere moştenitori. A treia căsătorie, cu Farah Diba, s-a oficiat în 1959.

* Manuel Prado, fost preşedinte peruvian, a obţinut în 1958 de la Biserica Catolică anularea mariajului său cu Enriqueta Garlan Higgison, pentru a-şi oficializa relaţia cu Clorinda Malaga.

* Habib Bourguiba, fost preşedinte al Tunisiei, a divorţat de două ori. De Moufida (franţuzoaică, născută Mathilde Lorrain) în 1961, apoi de Wassila.

* Andreas Papandreu, fost premier grec, a divorţat la vârsta de 70 de ani de Margaret (67 de ani), după o căsnicie de 38 de ani şi patru copii. S-a recăsătorit în scurt timp cu Dimitra Liani (35 de ani), o fostă? stewardesă.

* Carlos Menem, fost preşedinte argentinian, s-a despărţit de Zulema Yoma, soţia sa de origine siriană, ca şi el, după ce a expulzat-o din domiciliul conjugal prin decret şi i-a interzis accesul în locuinţă.

* Alberto Fujimori, un alt fost preşedinte peruvian, s-a separat de Susana Higuchi în 1994. Ea l-a acuzat pe soţul său de violenţă psihologică şi maltratare: fusese ţinută închisă în palatul prezidenţial.

* Göran Persson, fost premier suedez, a divorţat de prima soţie, Gunnel, după 17 ani de căsnicie. În 2002, a divorţat şi de cea de-a doua soţie, Annika, după şapte ani de viaţă în comun. După un an, s-a recăsătorit cu iubita sa, Anitra Steen.

Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close