Antena 3 Actualitate Tocmai a fost făcut anunțul! Restricții dure în restaurante pentru a putea fi deschise și la interior

Tocmai a fost făcut anunțul! Restricții dure în restaurante pentru a putea fi deschise și la interior

de Dan Gabor    |    26 Aug 2020   •   17:45
Tocmai a fost făcut anunțul! Restricții dure în restaurante pentru a putea fi deschise și la interior
Sursa foto: pixabay

Reprezentanții HORECA cer Guvernului să permită redeschiderea completă a restaurantelor avertizând că dacă acest lucru nu se va întămpla până la 1 septembrie „400.000 de angajați sunt cu slujbele în pericol”. Printre restricțiile propuse se află folosirea la jumătate a spațiilor, maxim 6 persoane la masă și măști.

„Noi am solicitat premierului să deschidem la 1 septembrie. La nivel național e important să deschidem la 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu e ținut sub control”, a declarat Dragoș Petrescu, președintele HORA, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.

La întâlnire au mai luat parte ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful DSU, Raed Arafat, precum și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, a precizat Pretrescu.

Dragoș Petrescu a propus Guvernului deschiderea restaurantelor cu restricții, printre care o utilizare de maxim 50% din capacitatea restaurantului, o masă ocupată, una liberă, maxim șase persoane la masă, obligativitatea purtării măștilor de protecție, fiind spațiu închis, precum și lipsa funcționării aerului condiționat.

„Industria Horeca își dorește să funcționeze cu restricții, și să nu punem în pericol viața clienților noștri, să știe că e sigur să vii la restaurant”, a subliniat Dragoș Petrescu.

Îîn cursul serii, CNSU urmează să aibă o ședință pentru aprobarea unor propuneri care să fie înaintate Executivului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close