Antena 3 CNN Actualitate Tokes, în pragul divorţului. Episcopul, acuzat de soţie că e mare crai cu ?obiceiuri absurde?

Tokes, în pragul divorţului. Episcopul, acuzat de soţie că e mare crai cu ?obiceiuri absurde?

Tokes, în pragul divorţului. Episcopul, acuzat de soţie că e mare crai cu ?obiceiuri absurde?
Sursa foto: Laszlo Tokes
29 Mar 2010   •   13:14

Europarlamentarul Laszlo Tokes se află în pragul divorţului datorită infidelităţilor dar şi obiceiurilor sale care i-ar fi traumatizat soţia fizic şi psihic. Edith Tokes a solicitat divorţul de pastorul reformat la Judecătoria Oradea, acund faptul că a fost "terorizată şi traumatizată psihic". Soţ ul mai este învinuit de infidelitate, manifestată prin "numeroase aventuri", dar şi de "obiceiuri absurde" în familie, cum ar fi comunicarea cu ea şi copiii numai prin intermediul scrisorilor sau ţinerea tututor cheltuieilor făcute, inclusiv prin păstarreea bonurilor doveditoare pentru ?lapte,fructe,curent?. Cei doi au împreună trei copii: doi băieţi şi o fată.
În acţiunea de divorţ la Judecătoria Oradea, Edith Tokes susţine că este exclusiv vina soţului său, episcop reformat de Piatra Craiului, pe care îl acuză de infidelitate.
Europarlamentarul este acuzat de "nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret". Ea precizează că dispune de o serie de probe în acest sens: ?cu martori sau înscrisuri: scrisori de dragoste, sms-uri, notiţe".
Tokes Edith afirmă că, în cei 25 de ani de căsătorie, a fost "terorizată şi traumatizată psihic" de soţul său, care avea obiceiuri "absurde", între care şi acela de a comunica în scris cu familia.
"S-a ajuns la absurditatea să comunice cu mine şi cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea în mod oficial, circa 200 de scrisori, şi al unui jurnal în care ne adresa întrebările la care aştepta răspuns: eram obligaţi să menţionăm fiecare cheltuială pe care am avut-o, cu bonul ataşat: lapte, fructe, curent, etc", se mai scrie în solicitarea depusă la Judecătorie.
Potrivit cererii de divorţ, Tokes refuza să se afişeze cu soţia sa între prieteni, la dineuri ori petreceri.
"Nu mă invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta şi la care îşi invita prietenii şi colegii, evitând să apară cu mine în cercuri de prieteni", susţine femeia.
Ea cere ca, odată cu divorţul,să îşi reia numele purtat anterior căsătoriei, cel de Joo, dar şi obligarea europarlamentarului la plata unei pensii de întreţinere de o treime din venituri pentru cei doi copii care încă nu şi-au finalizat studiile.
Europarlamentarul Laszlo Tokes a refuzat să discute despre cererea de divorţ înaintată de soţia sa, invocând "dreptul la intimitate" şi faptul că ţine la "sacralitatea familiei", pe care nu vrea să o facă să sufere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close