Antena 3 CNN Actualitate Topul parlamentarilor chiulangii: cine apare des la TV, trece rar prin Parlament

Topul parlamentarilor chiulangii: cine apare des la TV, trece rar prin Parlament

Topul parlamentarilor chiulangii: cine apare des la TV, trece rar prin Parlament
29 Ian 2008   •   20:39

Parlamentarii care apar cel mai des la televizor au cel mai puţin timp pentru activitatea din legislativ. Iar partide care se atacă dur în public, votează deseori la fel în Parlament. Acestea sunt două dintre concluziile unei monitorizări a sesiunii parlamentare de toamnă, făcută de Institutul de Politici Publice. Locul întâi în topul deputaţilor cu cele mai puţine voturi este ocupat de Crin Antonescu. Liderul de grup al PNL nu a participat la niciun vot în toată sesiunea de toamnă a Parlamentului.

La celălalt pol, cel mai conştiincios deputat este tot un liberal. Gheorghe Gabor a ratat mai puţin de 10% din voturile din plen. „Nu a fost greu deloc, pentru că atunci când eşti obişnuit o viaţă întreagă să munceşti conştiincios, ar fi ciudat ca spre sfârşitul carierei să fii altfel”, a explicat el.

La Senat, cei mai mari chiulangii sunt social-democraţii Octav Cozmâncă şi Mircea Geoană, urmaţi de Corneliu Vadim Tudor, Vasile Blaga şi Marko Bela.

La polul opus se află independentul Mihai Ţâbuleac, conservatorul Sabin Cutaş şi liberal-democratul Gheorhe David. În ceea ce priveşte comisiile, deputaţii cu cele mai multe absenţe sunt Ruxandra Jipa, Bogdan Ciucă şi Victor Ponta.

Activitatea aleşilor a fost monitorizată de Institutul pentru Politici Publice în funcţie de prezenţa la voturile din plen, proiecte de lege iniţiate sau întrebări şi interpelări adresate membrilor guvernului.

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close