Antena 3 CNN Actualitate Tot mai multe nemulţumiri, în rândul mămicilor: ore în şir la cozi şi lipsă de informare

Tot mai multe nemulţumiri, în rândul mămicilor: ore în şir la cozi şi lipsă de informare

Tot mai multe nemulţumiri, în rândul mămicilor: ore în şir la cozi şi lipsă de informare
Sursa foto: Femeie insarcinata
14 Ian 2009   •   12:47

Nemulţumirile în rândul mamelor se înmulţesc pe zi ce trece. Femeile care sunt în concediu de maternitate nu ştiu când vor primi diferenţa de bani la indemnizaţie. Şi asta după ultimile modificări, potrivit cărora mamele primesc 85% din venituri, dar nu mai mult de trei salarii medii. Din cauza acestor noi calcule, femeile sunt nevoite să stea la cozi interminabile, în timp ce autorităţile dau vina pe numărul mic de personal.
Multe mămici au aşteptat ca noul an să le aducă bani mai mulţi pentru creşterea copilului. Astfel, în locul indemnizaţiei de 600 de lei cât era până acum, ajutorul de la stat pentru mame este, de la 1 ianuarie, de 85% din veniturile nete realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mult de echivalentul a trei salarii medii brute pe economie.
Potrivit acestei modificări, mamele nu vor putea primi o indemnizaţie mai mare de 4.000 de lei.
Pentru a beneficia de aceste recalculări, mamele trebuie să întocmească un nou dosar pe care să-l depună la Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale. Acesta trebuie să conţină o copie după cartea de identitate, o cerere scrisă în care să precizeze că mama optează pentru 85% din venituri şi adeverinţă de venit de la locul de muncă.
Femeile sunt nemulţumite în special de ritmul greoi de lucru de la agenţiile specializate, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei.
Mămicile sunt nevoite să stea ore în şir la cozi fără să ştie exact când vor primi banii pentru indemnizaţia de creştere a copilului.
Cei de la agenţiile din întreaga ţară spun că angajaţii sunt prea puţini iar sistemul informatic nu este pregătit să opereze aceste modificări. Mai mult, cererile pentru indemnizaţie sunt tot mai multe în fiecare zi, mai spun autorităţile. În Capitală, nu mai puţin de 300 de astfel de solicitări au fost depuse într-un interval de câteva ore, zilele trecute.
Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close