Antena 3 CNN Actualitate Tot mai mulţi bucureşteni doresc să renunţe la repartitoarele pentru căldură

Tot mai mulţi bucureşteni doresc să renunţe la repartitoarele pentru căldură

Tot mai mulţi bucureşteni doresc să renunţe la repartitoarele pentru căldură
23 Feb 2008   •   09:25

Mulţi bucureşteni care au crezut că repartitoarele de căldură le vor micşora facturile la întreţinere sunt dezamăgiţi. Unii au ajuns să plătească şi 700 de lei pentru încălzirea unui apartament cu două camere. Noul sistem de calcul ar fi trebuit să scadă cu mult costurile la întreţinere însă a fost tocmai invers. Pentru lunile decembrie şi ianuarie, facturile sunt, în unele cazuri, chiar şi de două ori mai mari.

În aceste condiţii mulţi bucureşteni vor să renunţe la repartitoare. Cea mai simplă soluţie este ca asociaţia de locatari să rezilieze contractul cu firma de repartitoare. O altă soluţie ar fi ca o treime dintre proprietarii de apartamente dintr-un bloc să renunţe la repartitoare. Radu Opaina, preşedintele Asociaţiei Proprietarilor, spune că în acest caz, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt în afara legii deoarece indicii pot fi luaţi în considerare la calculul căldurii numai dacă repartitoarele sunt montate în cel puţin 80% din apartamente.

Radu Opaina susţine că dacă se renunţă la repartitoare regia de termoficare va fi nevoită să recalculeze facturile după sistemul pauşal, ceea ce va însemna costuri mai mici.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close