Antena 3 CNN Actualitate Totul despre locul în care a fost cazat George W. Bush la Bucureşti (GALERIE FOTO)

Totul despre locul în care a fost cazat George W. Bush la Bucureşti (GALERIE FOTO)

Totul despre locul în care a fost cazat George W. Bush la Bucureşti <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
07 Apr 2008   •   16:37

Cei mai puternici oameni ai lumii şi-au dat întâlnire, săptămâna trecută, în România. Întrunirea s-a numit, simplu - summitul NATO. În spatele acestui eveniment a avut loc însă o adevărată desfăşurare de forţe. De la poliţia Capitalei care a oprit traficul pe anumite artere şi până la florăria care s-a ocupat de buchetul de flori din camera lui George şi Laura Bush, totul a fost verificat şi supravegheat în detaliu. Şi dacă din poveşti sau scrieri de demult auzisem de existenţa unor degustători de a căror experienţă atârna nu de puţine ori viaţa stăpânilor lor, acum am aflat că ei încă mai există. Mâncarea servită preşedintelui Americii, George W. Bush, a fost atent verificată de o adevărată armată de bucătari. Iată câteva curiozităţi legate de modul în care au fost alese hotelul şi camera în care a fost găzduit liderul de la Casa Albă.

LOCUL UNDE A STAT BUSH ÎN ROMÂNIA

Pregătirile pentru sosirea lui George W. Bush în ţară au început practic din momentul în care a fost anunţat că summitul va avea loc la Bucureşti. Cu şase luni înaintea evenimentului, stafful preşedinţiei a început căutările pentru hotelul la care avea să fie cazat cuplul prezidenţial. Cerinţele au dus la conturarea unei oferte restrânse, dar puternice. După negocieri şi discuţii care au durat trei luni, a fost ales hotelul Marriott, aflat în imediata apropiere a Casei Poporului.

Fotografii realizate de Cornel Preda, Antena3.ro
Galerie foto: LIVINGUL camerei de hotel unde a fost cazat Bush

Galerie foto: DORMITORUL camerei de hotel unde a fost cazat Bush

Galerie foto: SALA DE BAIE a camerei de hotel unde a fost cazat Bush

După conturarea ofertei, negocierile dintre partea română şi cea americană au fost purtate la sânge. Dina Litzica, PR şi marketing manager la J.W. Marriott, a declarat pentru Antena3.ro că discuţiile au fost dure de ambele părţi. Hotelul, serviciile oferite şi personalul îndeplineau toate cerinţele necesare cazării cuplului de la Casa Albă, aşa că s-a trecut la negocieri privind suma de bani care trebuie achitată. ?Totul s-a făcut calm şi civilizat, de parcă ar fi fost vorba despre nişte oaspeţi absolut obişnuiţi?, a povestit PR-ul hotelului.

A devenit clar că acolo va fi găzduit unul dintre cei mai bine păziţi oameni ai lumii abia după ce în clădire au început să vină cei care se ocupă de securitatea şefului american de stat. Cu 10 zile înaintea summitului, hotelul Marriott România era plin. Aproape 400 de camere au fost ocupate de echipa preşedintelui. Totul a fost plătit din bugetul NATO şi nu de statul român, aşa cum se vehiculase. Sumele rămân însă confidenţiale. Ceea ce e oficial este că preţul de recepţie al apartamentului prezidenţial este de 6.500 de RON, iar al celui în care a fost găzduită Condoleezza Rice, de 2.100 de RON. Sumele nu ne sunt însă de prea mare ajutor, pentru că s-a plătit ?la pachet?. Întreaga delegaţie, de la cei care se ocupau de securitate şi până la bucătari, au ocupat aproape întregul hotel.

Cotroceni Presidencial Suite sau, mai pe înţeles, apartamentul care timp de trei zile a servit drept casă pentru George şi Laura Bush. Cu vedere spre Stadionul Cotroceni, camera 835 este una dintre cele mai spaţioase şi mai luxoase încăperi din hotelul de 5 stele. Imensul apartament de 117 metri pătraţi este format din două dormitoare, două băi, un living şi o bucătărie. De departe, însă, camerele care îţi iau ochii sunt dormitorul cuplului prezidenţial şi baia alăturată. Am putea spune fără urmă de îndoială că George W. Bush a dormit ca în puf.

Şapte perne din puf de gâscă tronează pe imensul pat din centrul camerei, draperiile din cea mai fină textură filtrează lumina soarelui exact atât cât trebuie, iar tapetul din mătase conferă camerei o alură aproape regală. Luxul este departe de a se termina însă aici. Lampadarele din cristal fac intrarea în sala de baie. Unde începe o nouă poveste. Halatele albe şi pufoase, prosoapele imaculate din bumbac şi imensa cadă te fac să te simţi cu adevărat preşedintele Americii. Oricine ai fi.

Aşa cum era şi firesc, preşedintele american s-a păstrat la înălţime. A stat la etajul opt al hotelului, dar nu în apartamentul prezentat de presă iniţial, ci într-un altul cu vedere în spate. Din raţiuni de securitate, George W. Bush şi-a făcut intrarea pe altă uşă decât cea principală, care a fost ţinută încuiată tot timpul şi bine păzită de agenţii Secret Service.

În hotel, în schimb, preşedintele american s-a plimbat nestingherit şi chiar a vorbit cu angajaţii. Thibaut Chappelat, executive lounge supervisor, este unul dintre norocoşii care au dat mâna cu liderul de la Casa Albă. ?A apărut ca o surpriză aici. Ne-a salutat şi ne-a întrebat dacă am fost trataţi corespunzător de oamenii din stafful său?. Ceea ce l-a impresionat cel mai tare pe tânărul angajat a fost însă degajarea cu care preşedintele SUA s-a apropiat de el.

?A dat mâna cu noi într-un fel foarte ferm şi prietenos. Am fost surprins să văd în el o persoană aşa deschisă şi prietenoasă?, a mărturisit tânărul angajat, adăugând ironic: ?Mai ales că eu sunt francez?. Se pare că la Marriott nu au mai contat, pentru trei zile, rivalităţile dintre naţiuni. Chiar dacă eram în plin summit. Până la urmă, George Bush nu dorea decât un capuccino, pe care l-a băut în picioare alături de nişte necunoscuţi pe care şi i-a transformat imediat în prieteni.

Raluca Pantazi, Cornel Preda, Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close