Antena 3 CNN Actualitate Trafic feroviar între Sighetu Marmaţiei şi Timişoara a fost reluat după ce un tren de marfă a deraiat

Trafic feroviar între Sighetu Marmaţiei şi Timişoara a fost reluat după ce un tren de marfă a deraiat

Trafic feroviar între Sighetu Marmaţiei şi Timişoara a fost reluat după ce un tren de marfă a deraiat
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Dec 2011   •   10:29
UPDATE. Traficul feroviar pe ruta Salva - Vişeu, blocat după ce un tren de marfă a deraiat la Salva, în judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a reluat, sâmbătă la prânz, după ce linia afectată a fost reparată, informează Mediafax.
   
Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud, Ioan Murăşan, a declarat, sâmbătă, că muncitorii de la CFR au reuşit să repare linia afectată de deraierea trenului de marfă, sâmbătă, în jurul orei 11.30, primul tren care a trecut prin zonă fiind Salva - Sighetu Marmaţiei.
   
"Cei de la CFR au terminat de reparat linia la ora 11.30. Chiar acum (ora 12.30 - n.r.) sunt în staţia Salva şi văd că se dă drumul personalului Salva - Sighetu Marmaţei", a declarat Murăşan.


Traficul feroviar este blocat de ore bune între Sighetu Marma
ţiei şi Timişoara, după ce un tren de marfă a deraiat. Muncitorii se chinuie de vineri noapte să elibereze calea ferată. Peste 100 de călători din două trenuri au fost preluaţi de autobuze şi duşi în cea mai apropiată localitate.

Unul dintre vagoanele trenului marfar care transporta buşteni de la Sighetul Marmaţiei la Dej a sărit de pe şine în dreptul localităţii Salva din judeţul Bistriţa-Năsăud. Locomotiva din spate a împins prea tare vagoanele şi a reuşit să rupă unul dintre ele exact la pasajul de trecere peste calea ferată a Drumului Naţional 17C.

Angajaţii CFR au cerut ajutorul poliţiei când au văzut că există pericolul ca vagonul să se răstoarne. Oamenii dau vina pe proasta administrare a căii ferate şi pe faptul că traversele sunt foarte vechi.

Cele peste 100 de persone care se aflau în acceratele care mergeau de la Sighetul Marmaţiei la Timişoara şi Bucureşti au fost transportate cu autobuzele până în localitatea Salva. De acolo au fost preluate de alte trenuri pentru a putea ajunge la destinaţie.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close