Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a participat la festivităţile prilejuite de vizita fregatei germane Lübeck

Traian Băsescu a participat la festivităţile prilejuite de vizita fregatei germane Lübeck

Traian Băsescu a participat la festivităţile prilejuite de vizita fregatei germane Lübeck
23 Aug 2008   •   11:27

Preşedintele Traian Băsescu participă la manifestările prilejuite de vizita în Romania a fregatei germane Lubeck. Fregata germană Lubeck a acostat, vineri, în portul Constanţa, fiind prima oară după mai mult de trei ani când o navă militară germană vizitează un port românesc. Escala navei germane se va încheia duminică, zi în care, între orele 10.00 şi 12.00, fregata va putea fi deschisă publicului.

Nava germană face parte din Standing NATO Maritime Group 1, care va desfăşura, la sfârşitul lunii august, exerciţii cu marina română şi bulgară. La sfârşitul lunii septembrie, fregata Lubeck este aşteptată să se întoarcă în portul Wilhelmshaven. Fregata Lubeck face parte din clasa Bremen (tip 122), a fost construită în şantierul Thyssen Nordseewerke Emden din Bremen, a fost lansată la apă în octombrie 1987 şi a intrat în serviciu pe 19 martie 1990.

Nava are un deplasament de 3.680 de tone, lungimea de 130 de metri, lăţimea de 14,5 metri şi pescajul de 6,5 metri. Motoarele şi turbinele îi asigură o viteză maximă de 30 de noduri. Echipajul navei este alcătuit din 219 marinari, dintre care 26 ofiţeri. Fregata Lubeck dispune de rachete, armament de artilerie şi de luptă antisubmarin, precum şi de două elicoptere Westland Sea Lynx Mk 88.

Agerpres

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close