Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a participat la întronizarea PS Vicenţiu ca episcop al Sloboziei şi Călăraşilor (VIDEO)

Traian Băsescu a participat la întronizarea PS Vicenţiu ca episcop al Sloboziei şi Călăraşilor (VIDEO)

Traian Băsescu a participat la întronizarea PS Vicenţiu ca episcop al Sloboziei şi Călăraşilor (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
28 Iun 2009   •   12:12

Preşedintele Traian Băsescu a participat duminică la ceremonia de întronizare a Preasfinţitului Vincenţiu (Ploieşteanul), episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Ceremonia de întronizare a fost oficiată de Patriarhul Daniel în Catedrala episcopală din Slobozia.

Scaunul de episcop al Sloboziei şi Călăraşilor a rămas vacant în aprilie, după moartea Preasfinţitului Damaschin Coravu. Locotenenţa a fost asigurată de Patriarhul Daniel.

Emoţionat probabil de ceremonie, preşedintele a uitat de protocol, şi de cel diplomatic şi de cel bisericesc, şi a urcat la altar, de unde a susţinut un discurs. La eveniment au mai participat europarlamentarul George Becali, preşedintelele PRM, Corneliu Vadim Tudor şi ministrul Vasile Blaga dar şi omul de afaceri George Constantin Păunescu.



Vincentiu Ploiesteanul s-a născut în 1954, la Bucureşti, din părinţii Petru şi Elena Grifoni, la botez primind numele de Victor. A absolvit Institutul Teologic de grad universitar din Sibiu şi a fost uns în monahism la 1 octombrie 1983, la Mănăstirea Lăinici, din judeţul Gorj şi a primit numele de Vincentiu. În 1994 a fost hirotonit arhiereu de către patriarhul Teoctist, fiind numit episcop vicar patriarhal şi secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În iunie 2008, el a candidat pentru scaunul vacant de mitropolit al Olteniei, alături de Irineu Slatineanul, pe atunci episcopul vicar al Episcopiei Ramnicului, care a obţinut majoritatea din sufragiile sinodalilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close