Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională

Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională

Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională
02 Iun 2010   •   19:59

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind numirea lui Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Acesta urmează să deţină un mandat complet, după ce a preluat, în urmă cu doi ani, mandatul lui Petre Ninosu, care a decedat pe 26 iulie 2008.

Lăzăroiu are 57 de ani şi a fost numit judecător al Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu în anul 2008, pentru un mandat care expiră în 2010.

Petre Lăzăroiu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşi, în anul 1978. În perioada mai 2004 - septembrie 2008, a fost avocat în Baroul Bucureşti.

Potrivit Mediafax, Lăzăroiu a fost ales reprezentant al societăţii civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), însă şi-a dat demisia pe 27 martie 2008, după a doua sedinţă a Consiliului la care a luat parte. El şi-a motivat decizia prin faptul că nu a ştiut că nu va avea calitatea de membru permanent în cadrul Consiliului, iar indemnizaţia primită este prea mică în raport cu veniturile pe care le avea ca avocat.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Petre Lazaroiu decret judecator
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close